"ТЕЦ Марица 3 работи от 70 години, а едва сега някой обяви, че дружеството започна да замърсява

Свързани новини

04.05.2022 16:15

Служители на ТЕЦ Марица 3 обмислят протестни действия заради затварянето

Видян 1747 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Работници от ТЕЦ "Марица 3" обявиха, че планират да излязат на протест пред РИОСВ и Общината. Не е изключено да бъдат затваряни ключови пътни артерии, като минаващата през Димитровград магистрала Марица. Служителите, заплашени от оставане без препитание поради наложената принудителна административна мярка за затваряне на дружеството, са притеснени за работните си места.


 


"ТЕЦ Марица 3 работи от 70 години, а едва сега някой обяви, че дружеството започна да замърсява. Никой не установи обаче дали централата е виновна или останалите предприятия в града. Откакто не работим, отново се наблюдават завишения на нормите за серен диоксид. Истината е, че като духне вятърът, целият прах от мариците идва насам. Всички знаем, че в Димитровград не работи само нашето предприятие, но и други заводи. Нас ни нарочиха за дежурни виновни и повече няма да мълчим." споделиха притеснени работници. С призив "Време е да се изправим срещу тези, които искат да отнемат хляба на семействата ни!" те са готови да дадат ход на протестни действия.




"Живеем в изключително трудни времена и няма как да издържаме семействата си без нашата централа да работи" коментираха още недоволните. Те заявиха, че е крайно време да се вземе цялостно решение за бъдещето на целия въглищен сектор в страната, не само за ТЕЦ "Марица 3" и споделиха, че задълбочаването на енергийната криза ще доведе до социална криза. "До момента страната ни оцелява енергийно именно благодарение на така сочените с пръст централи на въглища. Затварянето на нашата централа води до нарастване на цената на електроенергията за всички българи." подчертаха гневни работници.




Протестиращите ще настояват за обяснение как ще живеят и къде се очаква да работят занапред. За работниците в ТЕЦ „Марица 3“ е непонятно защо се затваря дружество, което е обявило официално намеренията си за премахване на въглищата и намиране на по-екологични източници на енергия. Сред въпросите, които се канят да зададат са и със закриване на цели мощности ли ще запазите енергийната независимост на България?


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог