Свързани новини

14.02.2019 10:33

Службите са знаели за парите в И-банк

Видян 2176 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всеки трансфер над 30000 лв се проверява, от март 2018 г.се проверяват транзакции от Латинска Америка, службите са знаели за тези пари, но те са били от законна дейност. Те са минали и през кореспондентски банки, преди да стигнат в България.  Това обясни Емил Хърсев пред Нова.


Той разказа, че познава Цветан Цанев, който е доктор по право, защитил е дисертация в Германия; практикува в Швейцария; едва ли би иизвършил престъпление. Нищо извън закона не вярвам да е направено, каза той.


Една сума за закупуване на храни пристига в страна, износител на храни...няма нищо чудно. Венецуела не е ембаргова държава. Това не са огромни пари - 140 милиона евро, това са два кораба нефт, ей Богу. Колегите-банкери не са били врачки да знаят, че може да има нещо незаконно. Какво би се случило с българската банка, приела средствата, ако бъде наказана за тези трансфери?! Не се знае дали ще оцелее...най-старата банка във Франция беше затворена, заради непосилна глоба.


Тихомир Безлов опонира на Емил Хърсев с напомняне на миналото на Цветан Цанев с износ на каптагон, който до едно време е бил свободен за търгуване, после е бил забранен. Финансовото разузнаване у нас не е знаело, че парите са от незаконна дейност. Много е сложно да се каже какви са аргументите на САЩ да обявят, че става дума за незаконни преводи. Тази игра, която адвокатите и банките я играят често води до гигантски глоби. Безлов обясни, че българската банка, през която са минали парите, е нарочно избрана за европейски стрес-тест, който й се прави в момента, заедно с още 5 други български банки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    искаме я да лежи в затвора,ако има честност у съдийките......,но уви-НЯМА

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Доста работа ви чака днес


Доста работа ви чака днес. Със сигурност няма да