Свързани новини

19.03.2020 14:12

След рекорда по оздравели, до седмица очакваме пик и спад на К19, за Великден може и без карантина: проф.д.мн. Силвио Брузаферро, шеф на Висшия здравен институт, Италия

Видян 14059 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        Сряда беше рекорден ден по оздравели след коронавирус в Италия – 1084 от 4025, над 25% от всички оздравели за повече от месец истерия. Поканен като гост с видеовръзка с Бруно Веспа в най-гледаното предаване на италианската телевизия РАИ 1 Порта а порта, професор докторът на медицинските науки Силвио Брузаферро даде да се разбере, че е възможно идния вторник или петък да бъде установено минаване на пика на епидемията и после падане на засега устремената все още нагоре линия на заболяването. Той е президент на Висшия здравен институт от местния щаб по борба с вируса, наричан доста по-културно и доста по-европейски на Апенините „техническо-научен комитет“.


Напомняме, че в Китай 2 седмици, след като оздравелите надминаха по брой новозаразените, бяха отбелязани само 39 появили се случая в цялата огромна държава с 1,4 милиарда население – 3 пъти повече от Европа. И започнаха празници за победата. А още 1 седмица по-късно – само 1 е новият заразен в сряда.


Подобно на топексперта мнение изрази и здравният министър на Италия с име, което в превод означава Надежда. Господин Сперанца даде „още няколко дни“ на ръст на заразените.


Попитан докога ще трае карантината на Ботуша – в момента в Италия се очаква да има удължаване до Великден, който за католиците е на 12 април, когато при нас е Цветница, професор Брузаферро не потвърди, но и не отрече.  


Професорът даде и официалните доказани данни за заболяването, които е добре да бъдат прочетени, вместо да се вярва на фейкове от типа „една българка от Италия съобщи“:


99,2% от леталните изходи са на хора С корона, умиращи ОТ поне 1 тежка патология (остри форми на рак в напреднал или нелечим стадий или подобен етап на диабет, прекарани трудни инфаркти и инсулти и др.)


48,5 % от леталните случаи са на хора с ПОНЕ 3 ТЕЖКИ ПАТОЛОГИИ


0,8 % са другите казуси


Средно 80-годишни са пациентите, които почиват С коронавирус


Повече от тях са мъже, отколкото жени



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв

Доста работа ви чака днес


Доста работа ви чака днес. Със сигурност няма да