Енергийната криза в страните, които наложиха "саморазрушителни" санкции срещу руския нефт и газ, ще се задълбочи, а цените на енергията ще продължат да растат, каза Медведев

Свързани новини

13.05.2022 14:56

След разпадането на света, в центъра на който са САЩ, ще се появи нова глобална архитектура на сигурността: Медведев

Видян 25627 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Светът няма да бъде същият в резултат на строгите санкции, наложени на Русия от САЩ и техните съюзници заради конфликта в Украйна, заяви бившият руски президент Дмитрий Медведев.




В петък Медведев, който понастоящем е заместник-председател на руския Съвет за сигурност, се обърна към Telegram, за да посочи възможните последици от ограниченията, които вредят не само на Русия, но и на тези, които ги налагат, и на международната общност като цяло.




Санкциите ще разрушат редица "глобални вериги за доставки", което създава риск от "голяма логистична криза", пише служителят и добавя, че някои западни авиокомпании също могат да фалират, тъй като няма да могат да използват руското въздушно пространство.




Енергийната криза в страните, които наложиха "саморазрушителни" санкции срещу руския нефт и газ, ще се задълбочи, а цените на енергията ще продължат да растат, каза той.




"Ще възникне пълноценна международна продоволствена криза с перспектива за глад в отделните държави. "


 


 


Нестабилността на националните валути, стремителната инфлация и разрушаването на правната защита на частната собственост ще доведат до парични и финансови кризи, които ще засегнат отделни държави или цели международни блокове - каза Медведев.




"Нови регионални конфликти ще избухнат" на места, където напрежението остава нерешено от десетилетия, а "терористите ще увеличат дейността си, мислейки, че вниманието на западните правителства е отвлечено от споровете с Русия", пише той.




Според Медведев нови епидемии могат да започнат поради недобросъвестно международно сътрудничество в тази област и "преки факти за използване на биологични оръжия".




Много международни органи, които се оказаха неефективни по време на уреждането на украинския конфликт, ще се разпаднат, каза той, като посочи основната европейска организация за правата на човека - Съвета на Европа.


 


 


"Ще бъдат създадени нови международни съюзи на държави, основани на прагматични, а не на идеологически англосаксонски принципи. "




В крайна сметка ще бъде създадена нова архитектура на сигурността, която ще признае "слабостта на западноевропейските концепции за международните отношения", "краха на американоцентричния свят" и "съществуването на международно уважавани интереси на страните, които преминават през остра фаза на противоречията си със Запада", пише Медведев.


 


САЩ, ЕС и някои други държави наложиха няколко кръга от безпрецедентни икономически санкции на Москва, след като тя започна военна операция в Украйна. Наред с всичко останало, чуждестранните активи на Руската централна банка и на различни други юридически лица и бизнесмени бяха замразени, Русия беше фактически откъсната от доминираните от долара и еврото парични пазари, а редица чуждестранни предприятия спряха да работят със страната.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.05.2022 06:47

    основно,за спре войната е ОТТЕГЛЯНЕ НА НАТО от руските граници-супер просто и решимо,но САЩ са нагли и нахални ОКУПАТОРИ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей