По думите му съществува хипотеза след избори „Продължаваме Промяната”, Демократична България” и БСП да съставят мнозинство.

Свързани новини

08.07.2022 10:23

След избори ПП, ДБ и БСП може да съставят мнозинство: Сандов

Видян 2013 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов обяви в ефира на „Здравей, България”, че от „Продължаваме Промяната” са поканили „Има такъв народ” на среща, но такава не е била проведена.

„Аз мисля, че са ги поканили на разговор. Може да е имало някакви условия, но знам, че трябваше да има среща между тях. Виждаме, че има няколко души от ИТН, с които диалогът е невъзможен. Това чисто комуникационно създаде проблемите не само за това правителство, но и за последните две”, каза той.

По думите му съществува хипотеза след избори „Продължаваме Промяната”, Демократична България” и БСП да съставят мнозинство.

„Много е динамична обстановката. През последните години се доказа, че в България може да се появи партия, която за 2 месеца да направи резултат, който е по-голям от наложени партии с твърди електорати”, допълни Сандов.

На въпрос дали Асен Василев ще успее да реализира мандат или ще върне нереализиран такъв, Сандов каза следното:

„Това, което чухме снощи от него, не се е променило. На този етап не са осигурени 121 души като гарантирана подкрепа за правителство с първия мандат. След като беше сформирано правителството, аз излязох от ролята си на съпредседател на „Зелено движение”. Идеята ми беше да се фокусирам върху ролята си на вицепремиер и министър, но това ме изключи от формата на Председателки съвет на ДБ, който е коалиционната форма за връзка”, поясни Сандов.

По думите му партията мандатоносител е тази, която провежда разговорите и прави опитите да осигури мнозинство.

„Ние, като коалиционни партньори, не говорим с представители на другите партии в опит да осигурим мнозинство на ПП”, каза още Борислав Сандов.

„На безпринципна основа и без да има конкретна програма и приоритети не бива да има правителство. Много е важно да има работещ парламент тази есен, защото има външни заплахи за България от най-различен характер, които изискват отговорно вземане на решения не от служебно правителство, а от редовно. Моята преценка е, че трябва да се направи опит за съставяне на правителство в това НС”, коментира министърът в оставка.

Той коментира и редица световни проблеми, които засягат и България. По думите му страната ни може да се озове след 50 години в пустиня, ако не спрем климатичните промени.

„Заради измененията в климата има провалени реколти в няколко големи държави, включително в Китай. Имаме сериозен риск да се озовем в продоволствена криза, особено в района на Африка и Близкия изток, които са източници на миграционни вълни към Европа”, каза още Сандов .


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и