Лекарите, които в момента ваксинират, ще получат парите си със задна дата, увери служебният здравен министър.

Свързани новини

16.08.2022 10:05

Скъсяваме карантината и за ваксинирани, и за неваксинирани: Здравният министър

Видян 1398 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Типът вирус и мутацията са различни в сравнение с предходните вълни. Затова и експертен съвет взема адекватни мерки седмица за седмица, които да не важат цял месец.


Това поясни пред БНР служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев относно актуалната ситуация с коронавируса.


"Бяха бракувани много ваксини – над 1 300 000 опаковки бяха бракувани", уточни той и посочи, че вече се дава възможност да се отваря флакон с ваксини и при по-малко желаещи да се ваксинират.


Трябва да има различен период на карантина за ваксинирани и неваксинирани с малка разлика, смята Меджидиев.


"Говорим категорично за скъсяване на периода на карантина и за ваксинирани, и за неваксинирани. Повечето хора след петия, шестия ден вече не разпространяват заразата. По този начин ще разтоварим населението от тази ограничителна мярка, ще помогнем на бизнес, на всички", заяви той в предаването "Преди всички".


Лекарите, които в момента ваксинират, ще получат парите си със задна дата, увери служебният здравен министър.


"От юли месец, със задна дата. Това ще влезе в сила".


По темата с тестовете за Covid-19 той потвърди, че се надява от идния понеделник да могат да се издават такива електронни направления за безплатно тестване.


Тази седмица се създава работната група за остойностяването на лекарския и сестринския труд, стана ясно от думите на Меджидиев.


"Имаме остойностяване на всичко останало в сферата на медицината, изключая труда на лекаря, на сестрата и на фелдшера, на целия екип, който извършва медицинската услуга".


"Мислим за изграждане на факултет за обучение на парамедици, които да се включат в спешната помощ", каза още Асен Меджидиев. Той е на мнение, че въпреки късия хоризонт на служебното правителство, някои от инициативите му в здравния сектор могат да заработят. 


Здравният министър даде и информация за състоянието на двете деца, които бяха транспортирани от Стара Загора в "Пирогов" в София след катастрофата със сръбския автобус.


Оперираното дете е в съзнание, в по-добро общо състояние. Операцията е преминала добре. Другото дете все още е в критично състояние, не е в пълно съзнание. При него продължават реанимационните мероприятия.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 16.08.2022 14:31

    това са 6500000 дози, да ги платят от парите си на държавата тези идиоти , които ги закупиха с нашите пари и са получили огромни комисионни, тая практика започна преди години със закупуването на ваксини против грип и детските от западните фарми, затова тези шефове от НЦЗПБ са милионери от комисионните и само чакат да се появи фирмаджия с нови ваксини за да си получат лептата и да започнат хвалебствия и плашене по медиите

  • 001 Anonimen 16.08.2022 14:20

    светата инквизиция възкръсна и се мултиплицира в лицето на бил г., урсула , фаучи, кантар, кунчо, муфтанчо, кацарчо и куп ваксинаторчета - изтрепаха доста народ с отровните течности, но ваксинираните хора продължават да измират от рак, тромби и тн., изтъкнати мозъци като стоичков и фънки енергично ги подкрепят в тази дейност

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци