Свързани новини

02.10.2017 14:06

Скандали, афери и дерибеи тресат ГЕРБ

Видян 3196 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  От цялата страна валят информации за скандали в структурите на управляващата партия ГЕРБ. Часове след скандалните разкрития, направени за община Хасково и шуробаджанащината там с усвоени обществени поръчки за 100 млн.лв. под егидата на депутата Делян Добрев, за които 19 минути подробно писа в предишни броеве, сайтът frognews.bg публикува, че: „ръководни функционери на ГЕРБ изнудват за пари бизнесмени от добричко и Балчик по модела Суджукгейт. Предприемачи са заплашвани, че ако не дадат петцифрена сума, бизнес проектите им ще бъдат замразени. В ролята на изнудвач влязъл гербаджия от областната структура на организацията в Добрич. Той отишъл при нарочената жертва, който развивал успешна дейност в Добричко, и казал, че иска парите от името на висш кадър в ГЕРБ".


Сайтът Афера пък съобщи, че е разкрил кой е новият дерибей от ГЕРБ, който предстои да гърми по схемата суджукгейт: „И.С. заема високопоставена позиция в Балчик, а преди това е бил и шеф на Регионална дирекция на държавна комисия във Варна. Първата комисионна, заработена от високопоставения гербаджия в Балчик е била заради определена фирма, със … стелки. Разбирай, изтривалките, поставени в общинска сграда”.


Новини за злоупотреби долетяха и от Пазарджик, чрез сайтовете bnews на евродепутата Бареков и bultimes.bg. Съобщава се, че местният лидер на ГЕРБ в областния град Найден Шопов е ОСЪДЕН за укриване на данъчни задължения в особено големи размери. Това стана ясно след проверка на НАП в местната чалготека, която е собственост на Шопов.  От присъдата на Пазарджишкия окръжен съд от 18.05.2017 г. , става ясно също, че  повече от 2 години Найден Шопов е подавал документи и отчети към НАП  с подправено съдържание, като по този начин  е ощетил държавната хазна с близо 100 хиляди лева от неплатено ДДС. За продажбите в заведението избирателно се издавало и касов бон. По този начин местният гербаджийски шеф не отчита продажби на стойност над 600 хиляди лева!


Наскоро стана ясно и че ГЕРБ в Ботевград се разцепи, а местното партийно ръководство се коалира с бившия кмет на града Георги Георгиев, срещу когото има множество проверки, за които 19 минути писа. От местната структура на партията се опитват да извършат политическа репресия над половината си общински съветници. Лично Цв. Цветанов призна, че проблем там има и ще го решава. Днес той бе на "набиване на обръчи" (в буквален смисъл) в Хасково.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец