Свързани новини

05.10.2021 14:02

Щерката на Я.Такева, назначена от ББ3, подгони БСП за 2 г. неплащан наем

Видян 7339 пъти | Коментари 10
Гласували 6 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не президентът, както за пореден път дезинформира сайтът на бившата секретарка от БНТ и острие на ДПС Валерия Велева, и не назначен от него, а заместник-областният управител на София Живка Такева – назначената на поста от кабинета Борисов 3 дъщеря на близката до бившите управляващи и многократно декларирала това Янка Такева – шеф на синдиката на учителите, е издала заповедта БСП да си плати наема или да напусне държавните етажи на Позитано 20. Медийният скандал, забъркан от В. Велева и БЛИЦ на олигарха К. Домусчиев и ДПС, за да бъде замесен държавният глава и червените гласоподаватели да се обърнат срещу него, което ръководството на БСП отдавна цели, обаче разкрива един съществен проблем.


Две години – от 2019 г. насам, Корнелия Нинова и нейният екип просто не си плащат наема, въпреки че от една страна той е символичен – стотинки вместо поне 10 евро на кв.м, каквито са цените за офиси в центъра на София, а от друга страна партията получава държавна субсидия точно, за да не се излага и да си покрива разходите. Напомняме, че през 2019 и 2020 г., когато наемът не е плащан, тя е над 8 000 000 лв. или 16 000 000 лв. за двете години. 2020 г. не беше и година на избори, освен за председател на БСП, така че не може да се намери никакво оправдание за некоректността на организацията на Нинова. Според юриста на БСП Аглика Виденова пред Фокус всъщност държавата била освободила партиите от плащане на наеми, когато им намалила субсидиите, затова и ГЕРБ не плащали. Обаче от ГЕРБ показаха документи, че просто плащат не на Министерството на културата, към което е НДК, в чиято административна сграда квартирува партията, а на Областната управа. Възможно ли е само в БСП да са разбрали нещо, което другите не са, като се има предвид, че ГЕРБ беше водещата законодателна сила и нейните юристи са писали закона?


Важно е да се каже, че преди месец лидерката се раздели с финансиста на Позитано 20 Александър Нейчев, който с невероятни усилия успяваше да запази баланса в касата на Столетницата, но той беше отстранен, както само 19 минути писа. Най-вероятно, както и всичко друго, тя е преминала под крилото на фаворита на председателката Калоян Методиев, който заедно с Валерия Велева има „институт”. На него БСП плащаше месечно сума, представляваща значителна част от неплащания наем, за доклади, представляващи преглед на печата с елементи на разсъждение. Същият ругае под път и над път президента, откакто вече не е в неговата администрация.
Прави и други работи, които биха ужасили партийните членове, които са му бесни, откакто 3 дни преди изборите на 4 април направи за смях Нинова, като я подведе, че ще изкара 28%, а тя се закова около 15% или на практика наполовина. Уверена в предсказанията му, тя пък се подигра със социолозите, на които обяви, че ще се надсмива след изборите. С него като стратег БСП изкара още по-нисък резултат на изборите на 11 юли. И двата пъти получените гласове бяха електорално дъно за червените за 75 г.
Интересно съвпадение е, че по времето на Иван Костов и правителството на СДС Нинова, макар и юрист, е назначена за директор, а после й е продадена на стойността на 2-стаен апартамент държавната фирма Техноимпекс. А К. Методиев пък е бившият младежки лидер на СДС.
Засега БСП няма да бъде гонена от партийната централа, увери президентът.
Напомняме, че неотдавна подобен казус имаше и с ГЕРБ, откъдето обясниха, че плащат наем не на Министерството на културата, а именно на въпросната областна управа в лицето на Живка Такева. За разлика от БСП, което НЕ плаща наем никому, но пък заплашва със съд всеки, който си го поиска.


Радостина Тонева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Редакцията до Anonimen 001 05.10.2021 22:40

    Драги анонимен трол, казвате на фактите "злоба", но те са просто ОБЕКТИВНИ факти - нито добри, нито лоши. Възможно е да не устройват някого, но това не ги променя. Да се обвинява водата, че един кораб потъва, не помага на давещите се в него. С Мадам В. и ДПС като стратези резултатът е какъвто го виждате.

  • 004 Густо майна филибето 05.10.2021 22:34

    Янкя Такиевская за прецедент! Тя най-малко крадне!

  • 003 Anonimen 05.10.2021 21:30

    001, в малката ни, но до кости корумпирана нацийка трябва да се знае всичко за всички. Иначе управия няма.

  • 002 държава на мафията 05.10.2021 16:53

    Не стига, че наглата и и алчна майка Янка е на хранилката до бастун, ами уредила и щерка си на държавната ясла, ами няма такава наглост и арогантност. Тази мома с какво образование е и какъв и е трудовия стаж, та Тиквата я настанява на такъв висш пост? Поредната безумна калинка на крадците и престъпниците от ОПГ-то на Мутрата, изпълнявайки поръчки срещу добро държавно заплащане

  • 001 Anonimen 05.10.2021 15:17

    Пфуууу,не ви ли омръзна да се давите в собствената си злоба!

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

МБАЛ Д-р Атанас Дафовски в Кърджали

Родилка почина след спешно секцио в болницата в Кърджали

33-годишна родилка е починала тази сутрин ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще