Свързани новини

05.10.2021 14:02

Щерката на Я.Такева, назначена от ББ3, подгони БСП за 2 г. неплащан наем

Видян 7605 пъти | Коментари 10
Гласували 6 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не президентът, както за пореден път дезинформира сайтът на бившата секретарка от БНТ и острие на ДПС Валерия Велева, и не назначен от него, а заместник-областният управител на София Живка Такева – назначената на поста от кабинета Борисов 3 дъщеря на близката до бившите управляващи и многократно декларирала това Янка Такева – шеф на синдиката на учителите, е издала заповедта БСП да си плати наема или да напусне държавните етажи на Позитано 20. Медийният скандал, забъркан от В. Велева и БЛИЦ на олигарха К. Домусчиев и ДПС, за да бъде замесен държавният глава и червените гласоподаватели да се обърнат срещу него, което ръководството на БСП отдавна цели, обаче разкрива един съществен проблем.


Две години – от 2019 г. насам, Корнелия Нинова и нейният екип просто не си плащат наема, въпреки че от една страна той е символичен – стотинки вместо поне 10 евро на кв.м, каквито са цените за офиси в центъра на София, а от друга страна партията получава държавна субсидия точно, за да не се излага и да си покрива разходите. Напомняме, че през 2019 и 2020 г., когато наемът не е плащан, тя е над 8 000 000 лв. или 16 000 000 лв. за двете години. 2020 г. не беше и година на избори, освен за председател на БСП, така че не може да се намери никакво оправдание за некоректността на организацията на Нинова. Според юриста на БСП Аглика Виденова пред Фокус всъщност държавата била освободила партиите от плащане на наеми, когато им намалила субсидиите, затова и ГЕРБ не плащали. Обаче от ГЕРБ показаха документи, че просто плащат не на Министерството на културата, към което е НДК, в чиято административна сграда квартирува партията, а на Областната управа. Възможно ли е само в БСП да са разбрали нещо, което другите не са, като се има предвид, че ГЕРБ беше водещата законодателна сила и нейните юристи са писали закона?


Важно е да се каже, че преди месец лидерката се раздели с финансиста на Позитано 20 Александър Нейчев, който с невероятни усилия успяваше да запази баланса в касата на Столетницата, но той беше отстранен, както само 19 минути писа. Най-вероятно, както и всичко друго, тя е преминала под крилото на фаворита на председателката Калоян Методиев, който заедно с Валерия Велева има „институт”. На него БСП плащаше месечно сума, представляваща значителна част от неплащания наем, за доклади, представляващи преглед на печата с елементи на разсъждение. Същият ругае под път и над път президента, откакто вече не е в неговата администрация.
Прави и други работи, които биха ужасили партийните членове, които са му бесни, откакто 3 дни преди изборите на 4 април направи за смях Нинова, като я подведе, че ще изкара 28%, а тя се закова около 15% или на практика наполовина. Уверена в предсказанията му, тя пък се подигра със социолозите, на които обяви, че ще се надсмива след изборите. С него като стратег БСП изкара още по-нисък резултат на изборите на 11 юли. И двата пъти получените гласове бяха електорално дъно за червените за 75 г.
Интересно съвпадение е, че по времето на Иван Костов и правителството на СДС Нинова, макар и юрист, е назначена за директор, а после й е продадена на стойността на 2-стаен апартамент държавната фирма Техноимпекс. А К. Методиев пък е бившият младежки лидер на СДС.
Засега БСП няма да бъде гонена от партийната централа, увери президентът.
Напомняме, че неотдавна подобен казус имаше и с ГЕРБ, откъдето обясниха, че плащат наем не на Министерството на културата, а именно на въпросната областна управа в лицето на Живка Такева. За разлика от БСП, което НЕ плаща наем никому, но пък заплашва със съд всеки, който си го поиска.


Радостина Тонева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 010 за 007 Редакцията до Anonimen 006 06.10.2021 10:46 06.10.2021 17:11

    Нито съм първият, както е според "умните" ви главички, нито ще съм последният, който схваща тенденцията в умозаключенията ви и се досеща, кой е този, който ви е платил за този пасквил. Хич не ми пука от жалките ви заплахи. То само разкрива жалката ви полицейска душичка.

  • 009 Anonimen 06.10.2021 14:04

    Абе 008, стига с тези масони бе, какви такива хора сте българите, като ви подхвърли човек една манипулация и веднага я "гълтате" ? Масони има навсякъде по света, ама както в България да ги "охрачват" никъде го няма, днес масони, утре комуняги, в друг ден демократи, все някой ви е виновен на вас овцете, ами като знаете много как така вече 32 г. избирате "разумно" само червени идиоти да ви командорят, хайде веднъж "сбъркайте" и иберете други бе смешко !

  • 008 не на масоните във властта 06.10.2021 11:12

    Как Стефан Янев и този зад него ще обяснят на електората, че половината министри работят и това се вижда и усеща, а другата половина сякаш изобщо не съществуват и всичко в техните министерства си върви като при ББ. Да не говорим, че масоните обсебиха всички най-висши държавни и властови постове и доказаха, че няма партии, има само интереси и то братски по масонски. Масоните са просто нова форма на ОПГ

  • 007 Редакцията до Anonimen 006 06.10.2021 10:46

    Анонимнико, който иска сметка, изясняваме нещо, което други медии нарочно не изясняват и приключваме с това скандала - нещо не сте разбрали. А то е прозрачно. Ако човек не си забрани да го проумее, разбира се, какъвто е Вашият случай, който ни кара да мислим, че сте същият анонимен 001, а след малко и ще проверим това - в нета следите остават и даже местоположението

  • 006 за Редакцията до Anonimen 001 05.10.2021 22:40 06.10.2021 08:01

    А сега, драга редакцийо,кажете вие защо дозабърквате този "достоверен" скандал! Макар че то това си е направо съшито с бели конци.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци