Свързани новини

19.01.2022 14:45

Ще вземе ли София къпалнята Мария Луиза от Вълка, пита Тр. Трайков

Видян 3550 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Подробният устройствен план на Борисовата градина не дава отговор на въпроса как ще бъдат отворени къпалнята Мария Луиза и Летният театър”,  коментира за OFFNews Трайчо Трайков, кмет на район Средец, на чиято територия е къпалнята, след представянето на плана и общественото обсъждане тези дни. 19 минути отдавна пише по темата и напомня, че още по времето на шокиращия дует Софиянски – Антоан Николов възловият обект беше харизан посредством смесено дружество със Софийски имоти на фирма от кръга на съдружника на Ахмед Доган – Румен Гайтански – Вълка. Общинското предприятие даде имота срещу миноритарен дял в „джойнт венчъра”, а мажоритарният дял отиде при бизнесмена срещу неосъществени до днес обещания за инвестиции. Повече от десетилетие и половина – след смъртта на последния й де юре арендатор Георги Илиев от ВИС – 2, къпалнята пустее. Мария - Луиза е затворена реално през 2006 г. при кмета Бойко Борисов.
Всички опити на Столичната община след това да настоява мажоритарният й съдружник да изпълни ангажиментите си остават глас в пустиня. Но действия по разваляне на сделката и връщане на софиянците на къпалнята – имот за десетки милиони лева дори само като парцел, не са предприемани.
Предложението на проектантите сега е обектът и Летният театър в най-големия софийски парк да станат част от по-големи УПИ-та, така че собствениците да не могат да процедират самостоятелно, без съгласието на общината или държавата, обяснява Трайков, който е най-вероятният десен кандидат за следващ кмет на София.
„Но е валидно и обратното - имам съвсем пресен негативен опит от проекта ни за спортна площадка в Княжеската градина, който в момента е блокиран от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Спиридон Девойкин 20.01.2022 23:43

    Докато все още всичките неотрязани крадливи пипала на ОПГ ГЕПИ са на власт, ще вземе къпалнята 'на Мук'!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв