В дневния ред са точката за БТР-ите и предложението на левицата всяка следваща помощ за Украйна да преминава през санкция на парламента.

Свързани новини

19.07.2023 16:17

Ще трябва военна експертиза, ако НС реши да дадем БТР-и на Украйна: Тагарев

Видян 733 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще се наложи военна експертиза, ако се стигне до решение да се предоставят 100 БТР-а от МВР на Украйна, заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев, който е на изслушване в ресорната парламентарна комисия.



В дневния ред са точката за БТР-ите и предложението на левицата всяка следваща помощ за Украйна да преминава през санкция на парламента.



Тодор Тагарев отказа да коментира подробности около отправените към него заплахи. Посочи, че за това си има разследващи органи. Единствено уточни, че обявени по-рано днес от "Възраждане" цитати не са заплахите, които е получил.



Николай Дренчев от Възраждане попита Тагарев за поддръжката на изтребителите МиГ-29. Министърът съобщи, че е


изискал доклад.



    "Да, проблеми има. Заместващ изтребител не е актуален. Няма как да си го позволим, ще разчитаме на МиГ-29, докато му изтече ресурсът. Закъсняхме с десетилетия заради обвързването. Пропуснахме с Полша и Украйна да работим. Надяваме се да сключим договор за ремонт на наши двигатели. Няма друго решение".



Джейхан Ибрямов от ДПС коментира, че има 2 процедури за ремонт на двигатели, които са приключили и попита коя е фирмата, която може да направи ремонт.



Министърът призна, че процедурите са 2.



    "За ремонта на двигателите на МиГ-29 са "Терем", която се отказва, защото няма капацитет у нас. Остава втора фирма, полска, която трябва да потвърди офертата си и да се върви към договор. Това е решение на "Терем" според оценка на риска. Не мога да се намесвам в оперативната дейност на фирмата", каза Тодор Тагарев.



БСП попита за политиката по повишаване на доходите във връзка с увеличаване на минималната работна заплата и защо в Бюджет 2023 няма нито 1 стотинка за армията, за разлика от МВР. От БСП заявиха, че ще предложат 75 млн. лв. допълнително. От ГЕРБ също обявиха, че ще предложат 75 милиона за заплати.



Тагарев отговори, че има проблем с набирането и задържането на военни и ще се радва на подкрепа между първото и второто четене на бюджета.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Направете разтоварващ режим и почистете дома си

Ако досега сте отлагали да свършите някаква работа,