Правителството ще приеме и новата програма за компенсация на бизнеса заради цената на тока, считано от 1 юли до 30 септември. За крайните потребители ще бъде осигурен таван от 250 лв.

Свързани новини

28.07.2022 13:28

Ще сключим договор за 7 кораба с втечнен газ: Петков

Видян 1613 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това може да е последното заседание на Министерския съвет. Искам да благодаря за цялата работа. Мисля, че имаме много добри резултати, с които да се похвалим. До последния момент ще решаваме големите задачи и предизвикателства. Това каза премиерът в оставка Кирил Петков преди началото на заседанието на кабинета в четвъртък.


Петков избори и важните теми, които министрите ще разискват. Първата е предложение от Министерството на енергетиката за сключване на договор за седем карго кораба с втечнен газ - доставка на LNG, която ще подобри енергийната сигурност на България. 


„Условието за получаване на тези количества е следващият месец служебното правителство и служебното Министерство на енергетиката да осигури необходимата инфраструктура от Гърция и Турция”, обясни премиерът в оставка.


Според него договорът, който днес ще бъде предложен, е важна стъпка на екипа му, съвместно с Европейската комисия, за осигуряване на природен газ за следващите шест месеца.


Правителството ще приеме и новата програма за компенсация на бизнеса заради цената на тока, считано от 1 юли до 30 септември. За крайните потребители ще бъде осигурен таван от 250 лв.


„По този начин правителството осигурява предвидимост на бизнеса през следващите месеци в условията на енергийни предизвикателства. Реално ще помогнем на 633 000 небитови крайни клиенти”, похвали се Петков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 наистина е луд 28.07.2022 14:16

    Този кретен с триста зора и доста по-скъп едва докара 2 танкера втечнен газ, сега в оставка и напускайки МС се юрнал с 200 да дозакопа държавата и да изпълни поръчките на своите ментори та след него и потоп. Ако не се повдигнат обвинения срещу тези откровени престапници и нарушители на Конституцията и законите на РБългария с ощетяване на милиарди от залъка на най-бедните и мизерни европейци, наистина народа трябва да мине на саморазправа

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни