Христо Иванов

Свързани новини

28.06.2023 14:25

Ще рестартираме конституционната реформа с тесни експерти до десет дни: Христо Иванов

Видян 656 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Формулата за рестарт на конституционната комисия се възприема от всички политически партии и в нея ще лансираме експертни фигури, които не носят голяма политическа натовареност. Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов след среща по темата с парламентарни сили в Народното събрание. Според него комисията ще може да заработи до десет дни.


Основните въпроси, които ще бъдат обсъждани в комисията, са ограничаването на безконтролността на главния прокурор и преформатиране на Висшия съдебен съвет (ВСС) в съгласие с международните стандарти и препоръки на Венецианската комисия. “Има висока степен на съгласие по едрите цели на съдебната реформа в нейния конституционен аспект, защото съдебната реформа не се изчерпва само с промените в конституцията”, каза той.


Христо Иванов посочи още две точки на съгласие с останалите политически партии - преформатиране на статута на служебния кабинет и въвеждане на индивидуална конституционна жалба.


“Всяка една политическа сила ще има и свои идеи включително по отношение на служебния кабинет. Има съгласие в такъв период работата на парламента да продължава и да се разпуска едва когато започва формалната кампания. Това означава периодите на служебен кабинет, назначен от президента без действащ парламент, да бъдат максимално съкратени”, обясни лидерът на “Да, България” и заяви, че срещите с останалите политически партии ще продължат.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.06.2023 18:05

    Да се сложи робот - изкуствен интелект . Няма да бави умишлено преписки , не може да бъде купен . Така стъпка по стъпка в България ще възкръсне идеята на онази малка и хубава партия на Яни Янев " Ред , законност и справедливост "

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец