„За мен разговорът тече по един доста неграмотен начин”, коментира народният представител политическото говорене около мандатите за съставяне на редовно правителство.

Свързани новини

04.11.2022 11:54

Ще подкрепим антикорупционните закони на ПП и ДБ: Биков

Видян 611 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ-СДС ще подкрепи всички антикорупционни закони, предложени за одобрение от ПП и ДБ в парламента. Това обяви в студиото на „Здравей, България” зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков. Той подчерта, че приетият на първо четене текст на ПП ще бъде гласуван и на второ от народните представители от ГЕРБ.

Депутатът коментира и възможността ГЕРБ да подкрепи 16-те точки, които „Продължаваме Промяната” представиха като свои приоритети. „Част от тях вече са изпълнени”, каза той.

По думите на народния представител някои от мерките са свързани с много финансови средства. „Затова искаме един по-сериозен и експертен разговор с хора, които разбират от това. Нашите изчисления водят към това, че ако бъдат приети техните искания, това означава над 10 млрд. повече разходи в бюджета. Това не са еднократни разходи, а такива, които се правят всяка година”, коментира Биков. Според него е много лесно да се предлага увеличаване на разходите, но е трудно да се постигне увеличение на приходите.

„За мен разговорът тече по един доста неграмотен начин”, коментира народният представител политическото говорене около мандатите за съставяне на редовно правителство.

„Очаквам да се направи един наистина сериозен преглед и да се види с какво можем да помогнем” - така Биков коментира взетото вчера от Народното събрание решение да изпратим военна помощ за Украйна. По думите му народните представители нямат оперативните възможности да направят преглед и да кажат кои оръжия ще са ни необходими и кои не. „Това е работа на изпълнителната власт, независимо кой е премиер и кой е министър на отбраната”, допълни Биков. Той уточни, че в решението е заложено да се види каква част от въоръжението на България може да бъде заменено. Депутатът изрази надежда правителството да свърши съвестно работата си по този въпрос.

Според Биков задължителното гласуване само с машини е отказало е намалило драстично избирателната активност у нас. По думите му трябва да бъдат изследвани причините, поради които част от хартиените бюлетини са били обявявани за невалидни в миналото. „Ние не сме подготвени за изцяло машинно гласуване”, настоя депутатът от ГЕРБ. Той уточни, че съпартийците му не предлагат машинният вот да отпадне, а да се върне смесеният вариант на гласуване. Биков допълни, че са готови да подкрепят мерките, които от „Демократична България” предлагат за по-голяма сигурност на софтуера на машините и дори да предложат свои.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 04.11.2022 12:39

    Колкото и закони да се приемат щом се прилагат от корумпирани полза никаква. Корупцията е във властта на всички нива и се спуска от най-високо. Актуалният в момента е дясната ръка на масона Радев, масона Копринков и въпреки всичките данни и факти нищо не се случва, човека си има закрила от властта

  • 001 арнолдо 04.11.2022 10:12

    Дзоки (не Цоки) ме видя веднъж в Рим и ми изповяда: няма по-глупав и по-наивен народ от вашия. Добрината ви граничи с наивност на деца. Вие не знаете какви мрамори имате, ами купувате от Италия. За да угодите на (предприемачите(, на сащ занемарявате своите богатства и държава.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате