"Той иска да подкопае самата тъкан на цивилизацията. Сорос мрази човечеството", написа Мъск в Туитър в понеделник.

Свързани новини

18.05.2023 17:37

Ще казвам това, което искам, и ако последицата от това е загуба на пари, така да бъде: Мъск

Видян 592 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във вторник Илон Мъск заяви пред Дейвид Фабер от CNBC, че не го интересува дали подстрекателските му туитове плашат потенциалните клиенти на Tesla или рекламодателите в Twitter.

"Ще казвам това, което искам, и ако последицата от това е загуба на пари, така да бъде", каза Мъск, който е собственик на Twitter.

От години Мъск публикува в Туитър противоречиви материали, включително теории на конспирацията и коментари, които критиците му наричат широко дискриминационни.

Защитата му дойде, след като Мъск получи нова критика за туит, в който сравни либералния милиардер и донор на демократите Джордж Сорос със злодея от X-Men Магнито, евреин, оцелял от Холокоста.

"Той иска да подкопае самата тъкан на цивилизацията. Сорос мрази човечеството", написа Мъск в Туитър в понеделник.

Мъск и преди е критикувал Сорос, чийто семеен офис Soros Fund Management наскоро намали дела си в Tesla. Сорос, който също е евреин, е любима мишена на десните анализатори и политици и често е обект на антисемитски нападки. Сорос и семейството му са избягали от нацистите по време на Втората световна война.

Критиците твърдят, че туитовете на Мъск за Сорос се вписват в по-голям модел на нападки срещу 92-годишния инвеститор и донор на демократите. "Оприличаването на Сорос на Магнито от страна на Мъск не е случайно; това е кимване към вредните антисемитски тропи за еврейския глобален контрол", написа в Туитър Алекс Голдънбърг, анализатор в Института за изследване на мрежовата зараза. Министерството на външните работи на Израел също заяви, че туитовете на Мъск имат "антисемитски подтекст".

Във вторник Мъск отрече да е антисемит. "Аз съм просемит, ако изобщо има нещо такова", каза той, когато Фабер го попита за критиките. Мъск и преди е публикувал и премахвал мемета в Туитър, в които използва Хитлер.

Във вторник Фабер също така попита Мъск защо е пуснал в Туитър линк към човек, който е казал, че масовата стрелба в мол в Тексас по-рано този месец може да е част от "лош псиоп" или "психологическа операция".

Разследващите проучват дали стрелецът, когото полицията уби, е изразявал бели супремасистки възгледи, тъй като е носил нашивка "RWDS" - препратка към фразата "дясно крило на смъртта", която се използва от екстремистите. Освен това е имал нацистки татуировки, включително свастика.

"Мислех, че това приписване на превъзходство на бялата раса е глупост", каза Мъск и добави, че според него няма доказателства, че стрелецът е бил бял превъзходство. "Не бива да приписваме неща на превъзходството на бялата раса, ако те са - ако това е невярно".

Откакто Мъск пое Twitter през есента на миналата година, социалната медийна мрежа отбеляза рязък спад в приходите от реклама, тъй като марките и компаниите оцениха промените в платформата, а някои призоваха нейния откровен нов собственик.

Миналата седмица Мъск нае бившата шефка на рекламния отдел на NBCUniversal Линда Якарино, за да го замени като главен изпълнителен директор на Twitter - ход, който широко се възприема като начин да се даде тласък на рекламния бизнес на Twitter. Тя започна работа в неделя.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 18.05.2023 19:45

    Дядо Герги Шварца ВИДИМО има неусвояване на вит. Б12. Ако не беше трилионер отдавна щеше да гушне букета. Антъни Блинкен, който стои зад чучелото Байдън е рода на дядо Герги.

  • 001 Anonimen 18.05.2023 19:38

    "Сорос и семейството му са избягали от нацистите по време на Втората световна война" $оро$ е сътрудничел на нацистите и е предавал други юдеи. Още веднъж - германците са изпращали в ТРУДОВИТЕ ЛАГЕРИ циганите юдеи, християни, мюсюлмани по КРЪВНА ГРУПА Б и то не всички, а криминално проявените. За Rh- германците още не са знаели, че идва от африканските макаци и е реакция срещу тропическата малария щот мен още ме е нямало да го раздуя.вж. кръвни групи на макаци Сорос е международен измамник и престъпник. Сам признава, че целта му е разбиване на държавите и държавността. И го прави успешно като спонсорира мигрантските вълни, и циганите в Югоизточна Европа. Смесените нации не могат да се обединят в обща национална кауза. Илюстрация за това е България, където 97% от населението е с гени на макаци - индийски, африкански. Бездържавието е удобен терен за транс-националните компании - буташ му на човекоподобното 3-4 милиона и ти продава цялата държава.

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния