"В интерес на сигурността на г-н Грозев е действията за неговата защита от евентуална заплаха да не се представят декларативно в новинарските емисии".

Свързани новини

29.12.2022 14:51

Ще изразим официален протест пред Митрофанова срещу обявяването за издирване на Христо Грозев

Видян 732 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Преди началото на последното за годината заседание на служебното правителство премиерът Гълъб Донев заяви, че България не е била информирана по официален път от руската страна за повдигнатите срещу българския разследващ журналист Христо Грозев обвинения, предаде БНР.

"За нас този акт е неприемлив. Той представлява посегателство срещу свободата на словото и опит за сплашване на български гражданин. Затова правителството, чрез МВнР, ще изрази официален протест пред посланика на Руската Федерация в нашата страна Елеонора Митрофанова  срещу обявяването за издирване на българския гражданин Христо Грозев и ще настоява за пълна информация относно основанията за това решение", посочи премиерът.

"Българската държава, чрез своите институции, е в непрестанен контакт с журналиста Христо Грозев много преди информацията от руска страна за неговото издирване да се превърне в гореща новинарска тема. Действията за оказване на съдействие от страна на българското правителство не са реакция на натиск, както твърдят някои", отбеляза Гълъб Донев и добави:

"В интерес на сигурността на г-н Грозев е действията за неговата защита от евентуална заплаха да не се представят декларативно в новинарските емисии".



Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 29.12.2022 20:40

    Набеденият за разследваш журналист Грозев живее в Австрия и си плаща данъците там. Донев и сие да се грижи за българите, които живеят и издържат него и всички хрантутници по върховете с данъците, които плащат, а не само да мислят как да ги ощетят и ги подложат на геноцид

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Днес може да се окажете изправени пред изпитания в работната среда

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес може да се окажете изправени пред изпитания в