Свързани новини

15.04.2013 14:56

Щатите режат сирийската опозиция

Видян 1236 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След триумфалното посещение на новия китайски лидер в Москва и демонстрираната невероятна хармония с руския президент Владимир Путин, Съединените щати решиха да изкушат братушките като променят курса към Сирия.


Последните изявления на новия шеф на ЦРУ Джон Бренан и на държавния секретар Джим Кери свидетелстват за отрязване на сирийската опозиция, анализира най-известният европейски познавач на процесите в арабската държава Тиери Мейсан. В интервю за Първи канал на руската телевизия той предвиди дори прочистване в редиците на бунтовниците, съчетано със сечене на глави в неформалните им армии и в другите терористични организации в региона.


Според Мейсан САЩ ще отрежат сирийската опозиция, за да се подмажат на Москва като й дадат шанс да стъпи трайно в Близкия Изток. Според новата стратегия на янките цялата работа е да се отвлече вниманието на Русия от Далечния Изток и прононсираното изключително партньорство с Китай.


Щатите разчитали по този начин според Мейсан да намалят влиянието на Израел, където ястребите са все по-силни, както и в другата силна държава с претенции в региона – Турция. Според наблюдателя правителството в Анкара, за разлика от това в Тел Авив веднага е разчело знаците и също е обърнало курса.


Всичко това показва, че водената от предишното българско правителство и най-вече от външния министър Николай Младенов политика на произраелски курс е била погрешна и страната ни само ще загуби при новото раздаване на картите, което лесно можеше да се очаква. Според коментари в медиите несправянето с този пъзел е довело до игнорирането на Младенов, който не е в листите на ГЕРБ.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци