Германското правителство обмисля да представи следващата седмица извънреден закон за разпределяне на нарастващите разходи за газ между потребителите и компаниите на фона на опасенията от спиране на руския газ.

Свързани новини

04.07.2022 09:43

Шолц намекна за помощ за газовия гигант Uniper, подобна на тази на Lufthansa

Видян 1981 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В неделя германският канцлер Олаф Шолц намекна, че за спасяването на Uniper" target="_blank">газовия гигант Uniper може да се предвиди помощ, подобна на тази за Lufthansa, съобщава Политико.

Позовавайки се на пакета от 9 млрд. евро за спасяване на германската авиокомпания, Шолц заяви, че правителството му разглежда варианти за подпомагане на Uniper, най-големия вносител на газ в Германия.

"По време на последната криза ние разработихме много точни инструменти - и аз ги използвах като министър на финансите - за да подкрепим компаниите, които са били подложени на натиск от обстоятелства, за които те не носят отговорност", заяви Шолц в неделя в интервю за обществената телевизия ARD.


Германското правителство обмисля да представи следващата седмица извънреден закон за разпределяне на нарастващите разходи за газ между потребителите и компаниите на фона на опасенията от спиране на руския газ.

Само някои вносители, като базираната в Дюселдорф Uniper, са силно зависими от руския газ и сега са изправени пред рязко увеличение на разходите, тъй като трябва да компенсират намалените доставки със скъпи покупки в последния момент на световния пазар.


John MacDougall/AFP via Getty Images


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион