Цената на природния газ в Европа скочи до над 2600 долара за хиляда кубически метра миналия петък, след като руският енергиен гигант "Газпром" обяви тридневно спиране на газопровода "Северен поток".

Свързани новини

22.08.2022 17:08

Шолц изглежда е единственият в Германия, който може да си вземе приличен душ: Медведев

Видян 4508 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 При сегашните цени на газа и ограниченията за пестене на енергия в Германия канцлерът Олаф Шолц изглежда е единственият в страната, който може да си вземе приличен душ, пошегува се бившият руски президент Дмитрий Медведев.

"А какво ще стане с цената до края на годината? 3000 долара? 4000 долара? Има ли по-високи залози, господа?" Добави Медведев в саркастичен пост в социалните мрежи в понеделник.

Забележката включваше връзка към предсказанието на Медведев от края на март, че длъжностните лица от ЕС, включително от германското правителство, се стрелят в крака с антируската си политика. Действията им са "най-добрият начин да оставим Европа без газ", каза той тогава.


Миналата седмица германският канцлер беше попитан от ученик колко често се къпе, а той отговори: "Всеки ден" По време на същата среща той заяви, че се смята за богат човек, като знае колко печелят обикновените германци.


Според проучване на германския изследователски институт INSA, публикувано миналата седмица, рейтингът на Шолц е достигнал най-ниската си точка от встъпването му в длъжност през декември миналата година. Само 25% от германската общественост е доволна от работата му като канцлер, а 62% от анкетираните изразяват неодобрение.

Цената на природния газ в Европа скочи до над 2600 долара за хиляда кубически метра миналия петък, след като руският енергиен гигант "Газпром" обяви тридневно спиране на газопровода "Северен поток".

Маршрутът, който свързва Русия директно с Германия през Балтийско море, от седмици работи с едва 20% от капацитета си. Газпром обвинява антируските санкции, че са нарушили редовната поддръжка на произведеното в Германия оборудване, използвано за изпомпване на горивото. Берлин заяви, че не вярва на обяснението и обвини Москва, че е намалила потоците по политически причини.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Живял като човек в България 22.08.2022 17:37

    Дойчовците дълго ще помнят Шолц и неговата "Шолцовата зима" !!! Тяхната цел е ясна, но ще ги застигне „ЕФЕКТЪТ НА БУМЕРАНГА“, а със санкциите си не ще фалират Русия, ами целокупния запад, който държат на верижката от зелена шума наречена "долар" !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са