Свързани новини

02.04.2021 14:44

Шоково вдигане на тока от ЧЕЗ

Видян 9338 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Омбудсманът Диана Ковачева се противопостави на шоковото вдигане на тока на фона на утежнената епидемична обстановка, която доведе гражданите и бизнеса до големи финансови затруднения.  "Обезпокоително е исканото увеличение от ЧЕЗ на 44% на нощната тарифа, както и средното увеличение на Енерго-Про – 1,6%, и на ЕВН – 2%", посочва Ковачева. Припомняме, че при други държави в ЕС, например в най-богатата Дания нощната тарифа е 0 цента, т.е няма такава.



Ето какво написа омбудсманът:

"Противопоставям се отново на исканото увеличение на тока.
Изпратих поредната препоръка до КЕВР, в която категорично се противопоставям на исканията на трите електроразпределителни дружества - „ЧЕЗ Електро България” АД, „ЕВН България Електроснабдяване“ ЕАД, и „Енерго-Про Продажби“ АД, за повишаване цената на електроенергията през новия регулаторен период – 1 юли 2021 г. - 30 юни 2022 г.

Настоях пред Комисията за прозрачност, обективност и безпристрастност при вземане на предстоящото решение за утвърждаването на цените в сектор „Електроенергетика“.

Необходим е баланс между интересите на енергийните предприятия и гаранции за защита на гражданите – клиенти на дружествата, включително чрез изготвянето на безпристрастен и обективен анализ за изпълнението на показателите за качество.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 многознайко 02.04.2021 17:55

    ХАЙДЕ СЕГА -ЩЕ СЕ СРАВНЯВАМЕ С ДАНИЯ....НДЙ БИ СЕ ПРЕДСТАВИЛ,ЧЕ В НАШЕ СЕЛО-БЪЛГАРСКО,НОЩНАТА ТАРИФА БИ МОГЛА ДА БЪДЕ Н У Л А??КАК ЩЕ СЕ КРАДЕ?И ОТКЪДЕ?ЧЕ СМЕ ОВЧО ПЛЕМЕ-ОВЧО СМЕ.ДАЛИ ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ НЯКОЙ ИЗЛЕЗЕ ДА ОБЯСНИ КК СЕ ФОРМИРА ЦЕНАТА НА ТОК,ПАРНО,ВОДА?НЕ-НАЛИ.ИДВА ТИ СМЕТКАТА И ПЛАЩАШ-ЩЕШ НЕЩЕШЗАЩОТО НАИСТИНА СМЕ ОВЦЕ.

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни