Свързани новини

07.05.2009 14:48

Шикорски: САЩ да убедят Русия в безопасността на ПРО

Видян 1015 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ са длъжни да убедят Русия в безопасността на разполагането на американската противоракетна отбрана на полска територия, смята полският външен министър Радослав Шикорски, цитиран от БГНЕС.


"Смятаме, че по своите технически характеристики, по своите чисто физически причини ПРО по никакъв начин не заплашва Русия. Но задължение на САЩ е да убедят в това Русия", заяви той в интервю за телевизия "Вести". "Надяваме се, че водещите се в момента преговори ще позволят да се намери формула, при която Русия ще престане да се отнася към този проект толкова негативно", добави полският външен министър.
Администрацията на бившия президент Джордж Буш /2001-2009 г./ реши да излезе от Договора за ПРО през 2002 г. и да разположи 10 ракети-прихващачи в Полша и радар в Чехия. Вашингтон заявява, че ПРО трябва да защитава САЩ и техните съюзници от възможен ракетен удар от Иран. Русия остро се противопоставя на разполагането на ПРО в близост до своите граници, смятайки тази система за заплаха за своята сигурност и потенциал за сдържане. Руските експерти се опасяват от вероятните бъдещи мащаби на подобна система, която може да прерасне в глобална и сериозно да наруши и без това крехкия баланс на силите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв