Въвеждат се санкции срещу служители по сигурността и военни, организации от промишления и технологичния сектор, олигарси, пропагандисти и техните семейства

Свързани новини

02.06.2022 17:49

Шестият пакет санкции срещу Русия е одобрен

Видян 4518 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Френското председателство на Европейския съюз обяви подробностите за шестия пакет от санкции срещу Русия, който беше одобрен от посланиците на страните-членки. Решението ще бъде обявено официално в петък.




Санкциите включват: забрана за внос на петрол от Русия по море, което, в съчетание с решенията на Полша и Германия на национално ниво, ще намали вноса на руски петрол с 92% до края на годината. От системата Swift се изключват три руски банки, включително Сбербанк, и една беларуска банка. Забранява се предоставянето на услуги на руския петролен сектор и на руски оператори, разширяват се забраните за износ към Русия, включително на химикали и високотехнологични стоки, под забрана попадат още три руски медии, участващи в разпространението на пропаганда.



Въвеждат се санкции срещу служители по сигурността и военни, организации от промишления и технологичния сектор, олигарси, пропагандисти и техните семейства.




Според ДПА, ЕС няма да наложи санкции срещу патриарх Кирил - заради позицията на Унгария. Друго унгарско искане - за 3-годишно отлагане на забраната на продажбата на преработени продукти, не беше прието.




В същото време, САЩ обявиха, че налагат санкции срещу говорителката на руското Външно министерство Мария Захарова и още 16 руснаци. САЩ въвеждат санкции срещу "Северстали" и още 15 юридически лица. Под забрана са още 7 яхти и 3 самолета, свързани с руснаци.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.