Мая Манолова разкри на евросеминар нова схема, която копира познатата от Автомагистрали, но е в агросектора.

Свързани новини

14.03.2022 13:51

Схема за 1,1 млрд.лв. през агроминистъра от СИК като Автомагистрали 2, уж за балансиране на цените

Видян 9130 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна




След обвиненията на депутата от Продължаваме промяната Александър Дунчев към земеделския министър Иван Иванов, бивш шеф на СИК в Шумен според Търговския регистър, за кадруване в полза на ДПС и ГЕРБ в горските стопанства, Мая Манолова разкри на евросеминар нова схема, която копира познатата от Автомагистрали, но е в агросектора.





 „Не сме застрашени от продоволствена криза, а държавата направи така, че цените да полетят нагоре“, заяви лидерът на Изправи се.бг на фондация Фридрих Еберт в НДК.




„Намерението правителството да похарчи 1,1 млрд. лв., за да направи „интервенция“ на пазара на зърно, фуражи и слънчоглед, виждаме, че е една огромна схема, с която една шепа близки до властта ще станат още по-богати за сметка на огромната част от българските граждани.




Изваждат тези пари, за да ги дадат на малко държавно дружество с 5 служители. Което за миналата година има приходи от 230 хил. лв. и трупа загуба от също 230 хил. лв.”, извади фактите Манолова.




Напомняме, че т.нар. зърнари бяха толерирани през 12 г. съвместно управление в сектора от ГЕРБ и ДПС, чийто вицебос на фонд Земеделие при Борисов 2 и заместник-министър от Борисов 3 Атанас Добрев – Насо Мафията остава и в кабинета на Промяната. А червеният министър от СИК, който не се раздели с него, е от Шуменския край –  меката на зърнарите, чиято основна зона на действие е именно Североизточна България.




Манолова  посочи, че в постановлението на Министерския съвет се решава, че се дават тези огромни пари – 1 100 000 000 лв., без никаква конкретика: какво ще се купува, колко зърно, колко фураж, колко маслодаен слънчоглед, при какви цени, при какви условия, къде ще се съхранява, кой ще плаща транспорта, кой ще плаща складовете…


 


„В краткото министерско постановление няма нито дума за това. Просто


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 мерзавци 16.03.2022 11:39

    Четворният сбирщок гледа да краде на бързо милиарди, защото се усеща, че му идва края. Похарчени десетки миларди без никой да знае за какво само за 2-3 месеца и толкова вземани непрекъснато без да се знае за какво, а тези предатели и хиени, които ни натресе юмрука вместо да работят и се грижат за собствения си измиращ народ се загрижили за какво ли не и най-вече за собствения си джоб

RSS

Най-нови

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви