Свързани новини

15.03.2018 12:26

Шефката на ЦРУ- директорка на затвор за мъчения, унищожила документи и видеа

Видян 2694 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кандидатката за нов шеф на ЦРУ Джина Хаспел е издирвана в Европа за нарушаване на човешките права по искане на неправителствена организация. Тя е била директор на "специален" таен затвор за измъчване на заподозрени в Тайланд през 2002 година. И не само това - сама е участвала в абсолютно незаконните мъчения. След това е унищожила съществуващите документи и видеата, на които е записана дейността й. Вестник Вашингтон Поуст нарича това "един от най-мрачните епизоди от историята на американското разузнаване", а методите на иначе миловиднта Хаспел - "шокиращи". Същите оценки споделя и конкурентният Ню Йорк Таймс. Даже ултра консервативният и при това републикански сенатор Макейн е против предложението на президента Тръмп. Още повече, кандидатът му за държавен секретар Майк Помпео също поддържа както продължаването на работата на подобни затвори, така и мъченията в тях. Той е ЗА повсеместно подслушване и следене на гражданите, което нееднократно е изразявал като своя позиция.


Цялата тази каша предизвиква един много важен въпрос, който от 17 години витае в родното общество: имало ли е тайни затвори на ЦРУ на територията на България? Ако е имало, което е в нарушение на нашето законодателство, кой е позволил отварянето и работата им.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни