Фирмата на Корнелия Нинова получи осъдително решение за прегазване на правитазационния си договор, което никой не е проследил дали беше изпълнено във финансовата си част за доста пари, а в сегашното й пребиваване – вече като титуляр, неразбориите продължават
01/02

Свързани новини

07.06.2022 16:53

Шефкабинетът на Нинова коли и беси търговските аташета, провалят се бизнес форуми, съветничката й се оказа плагиат

Видян 3428 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В миналото й пребиваване в Министерството на икономиката – като заместник-министър, фирмата на Корнелия Нинова получи осъдително решение за прегазване на правитазационния си договор, което никой не е проследил дали беше изпълнено във финансовата си част за доста пари, а в сегашното й пребиваване – вече като титуляр, неразбориите продължават.


 


Тази седмица шефът на кабинета й Калоян Методиев, бившият младежки лидер на СДС, блесна в международен скандал, а съветничката й  Даниела Везиева беше разобличена най-официално от МОН в плагиатство с ПРЕПИСАНИ 170 СТРАНИЦИ В ДОКТОРСКАТА Й ДИСЕРТАЦИЯ след 6-месечно разследване. Промяна, та дрънка!


 


Калоян Методиев обаче надмина себе си. Той започна да коли и да беси от името на червената лидерка, с която имат и отглеждат общо куче, както вече сме показвали, и имат неясно още какво общо, В случая, след Комисията по износ на оръжие, той стигна и до търговските ни аташета.


 



Виж документи тук!


За това нямаше да се разбере, ако бившият външен служебен министър и сегашен посланик в Дания Светлан Стоев, не беше писал открита грама до премиера, Нинова и другите заинтересовани за безпардонния начин, по който преди изтичане на мандата и в навечерието на важен бизнес форум, свързан с посещение на най-високо равнище у нас, е отстранен търговският ни представител в Копенхаген.


 


Стъпка, която никоя цивилизована държава не би предприела при такива обстоятелства.



 Според сайтовете, които първи се добраха до инфото, за такива рокади се получавали „комплименти” от едри бизнесмени. Ние неможем да твърдим това. Наблюдаваме все по-голямата и все по-очевидна окръгленост на Нинова, която обаче може да се обясни и със стрес, какъвто безспорно има на поста й.



Методиев е изпратил нагло писмо на бившия министър, а сега посланик в Дания Светлан Стоев.


 


В него Методиев държи невъобразим тон на посланика, който в предшестващ мейл е попитал, защо търговският аташе Васил Гелев е получил писмо за отзоваване от служба в Копенхаген. Методиев, който не може да се похвали с някаква специална професия, особено в областта на международните отношения, учи опитния професионален дипломат на ... дипломация.


 


Написал е три точки до него, в които незнайно защо се казва едно и също – т.е. писмовната дейност също не му е сила, както преценяваме като професионални редактори с огромен опит.



Писмото му е в смисъл: „Кой си ти”, „Ние сме велики”, „Защо ни се бъркаш във великите дела”. Най-меко казано този текст не прави чест на държавната администрация по принцип. На претендиращата за Промяна, за нов тон, за нов дух, за скъсване с традициите на соца и ГЕРБ администрация на Петков - Василев изобщо не говорим...


 


Сами имате възможност да прочетете двете писма, да сравните нивото, интелекта и възпитанието на авторите им.


 


Отзоваването на търговския аташе и бурната кореспонденция със Стоев идват след държавното посещение на Румен Радев в Дания, за което Нинова била много ревнива. Известно е, че нея никой никъде не я кани, дори на срещите на европейските социалисти преди Европейските съвети, за разлика от лидерите на ГЕРБ, ДПС, ДБ и другите основни партии. Не е тайна, че тя чисти всеки, който дори само подозира за връзка с Дондуков 2. А Калоян Методиев е лявата й ръка.


 


 


Пламен Валентинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион