Софийската градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем за подкуп задържания в петък висш служител на Гранична полиция, съобщи държавното обвинение.

Свързани новини

14.11.2022 10:39

Шефът в Гранична полиция, хванат с подкуп, остава в ареста за 72 часа

Видян 1162 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Софийската градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем за подкуп задържания в петък висш служител на Гранична полиция, съобщи държавното обвинение.


Служителят е поискал подкуп от фирма, която доставя технически средства за охрана на границата. Полицаи под прикритие и прокурори са изчакали да получи подкупа, след което е арестуван в пресечка на бул. Мария Луиза, където се намира сградата на Гранична полиция. Прокуратурата уточнява, че инициалите на задържания са Я. С., а престъплението, за което е обвинен, предвижда от три до десет години затвор и глоба до 20 хил. лв.


Обвинението спрямо него е за това, че на 11.11.2022 г. за времето между 17:05ч. - 17:10 ч., в гр. София, в близост до сградата на Главна дирекция Гранична полиция (ГДГП) - МВР, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение - Началник на сектор в ГДГП - МВР, приел дар, какъвто не му се следва - парична сума в размер на 2 000 лв. от собственик и управител на фирма за това, че е извършил действие по служба като е организирал възлагането и изпълнението на обществена поръчка със същата фирма, информира прокуратурата.


Предстои СГП да внесе искане в Софийския градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение задържане под стража. По-рано пред журналисти вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че поисканият подкуп е свързан с обществена поръчка за снабдяване с GPS на гранични кучета. Задържаният е началник сектор, работи по тази поръчка и е искал да му бъде платено, за да се постигне определен резултат - да спечели поръчката определено дружество.


Според министъра подобни практики са "основна причина да не бъдат добре обезпечени нашите сили". “В момента водим ефективна борба и това няма да бъде последният арест на хора, които се занимават с това, допълни Демерджиев”, цитиран от БТА.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат