Напускането на главния финансов директор Тийна Туомела в края на март също беше обявено през миналата година, докато договорът на главния търговски директор Ник ден Холандер изтича по график в края на май 2023 г., се казва в изявлението на Uniper.

Свързани новини

10.01.2023 18:00

Шефът на Uniper подава оставка след национализацията на немския енергиен гигант

Видян 1325 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният изпълнителен директор на Uniper Клаус-Дитер Маубах планира да подаде оставка тази година заради национализацията от германското правителство на закъсалия енергиен гигант, се посочва в изявление на компанията, цитирано от Ройтерс.

Маубах и главният оперативен директор Дейвид Брайсън упражняват специалното си право на прекратяване на договорите в случай на промяна на собствеността и планират да се оттеглят, каза Uniper.

Двамата ще продължат да изпълняват задълженията си, докато не бъдат назначени подходящи заместници, се казва още в съобщението и се добавя, че Надзорният съвет на компанията вече е започнал процеса на наследяване.

Съобщението едва ли е изненада, след разместванията в Надзорния съвет миналата година с напускането на представители на бившия мажоритарен акционер - финландската държавна енергийна компания Fortum.

Напускането на главния финансов директор Тийна Туомела в края на март също беше обявено през миналата година, докато договорът на главния търговски директор Ник ден Холандер изтича по график в края на май 2023 г., се казва в изявлението на Uniper.

"Надзорният съвет на Uniper вече работи с пълна пара, за да назначи новия екип на Управителния съвет и сме много уверени, че скоро ще можем да обявим повече неща за заместниците“, каза председателят на надзорния съвет Том Блейдс.

През декември 2022 г. правителството на Берлин приключи процеса на спасяването на Uniper на стойност 34,5 милиарда евро след одобрението на Европейската комисия, национализация, която се наложи поради непосилното излагане на Uniper на скока на цените на газа след инвазията на Русия в Украйна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец