Благодаря на Асоциация на собствениците на електромобили в България за активната позиция и подкрепа в изготвянето на новите правила", съобщи шефът на СОС Георги Георгиев.

Свързани новини

04.01.2023 12:15

Шефът на СОС иска улеснения за собствениците на електромобили

Видян 1063 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 "Инициирах промени в Наредбата за паркиране на територията на СО, за да улесним собствениците на електромобили в София. Днес те ще бъдат публикувани на страницата на Столичния общински съвет за обществено обсъждане. Както не веднъж съм казвал това не е бъдеще, това е настоящето - вече близо 4000 ел. коли се движат по улиците на нашия град.


Какво предвиждат промените - да отпадне изискването за издаване на стикер за безплатно паркиране на собствениците на електрически автомобили. Зеленият регистрационен номер ще е достатъчно условие за безплатно паркиране на територията на София. За вече регистрираните електрически автомобили не е задължителна подмяната на регистрационните номера, за тях се предвижда възможност да се регистрират в специален регистър, поддържан от Центъра за градска мобилност.


Предстои предложението за промени в Наредбата да премине през задължителния срок от един месец за обществени обсъждания, а в края на февруари общинският съвет ще се произнесе и новите правила ще влязат в сила.


Благодаря на Асоциация на собствениците на електромобили в България за активната позиция и подкрепа в изготвянето на новите правила", съобщи шефът на СОС Георги Георгиев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.01.2023 12:29

    Това корумпирано куку знае ли, че в много европейски страни отричат електромобилите?! Вместо да правят качествени ремонти и да не крадат като за последно столичани болшинството от гербери и патриоти в СОС се занимават с незначителни неща за да отчитат дейност. Корумпираната Фандъкова да мине по новооткрития ремонт на Московска до Ботаническата градина и да се увери сама, че е за нов ремонт, с изключително некачествено и вълнообразно поставяне на плочките. До като някой осакатен не осъди мрънкящата крадла тя няма да миряса с безобразията си

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и