До решението на Михайлов сам да се оттегли се стигна след втори опит на Държавната консолидационна компания да го отстрани

Свързани новини

09.05.2022 10:44

Шефът на Кинтекс ще съди Нинова

Видян 1300 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Директорът на държавната оръжейна компания Кинтекс Александър Михайлов е решил да се оттегли от компанията. Михайлов ще оттегли подадените от него жалби срещу отстраняването му. Но се кани да търси по съдебен път отговорност от министъра на икономиката Корнелия Нинова.


 


Това обяви в ефира на Нова тв самият той. Михайлов за пореден път разказа подробно за дейности в Кинтекс, които свидетелстват за непряк износ на оръжия в посока към Украйна през други държави. Той издържа на поста едва няколко месеца – Михайлов е начело на Кинтекс от октомври 2021 г.


 


До решението му сам да се оттегли се стигна след втори опит на Държавната консолидационна компания да го отстрани. Първият опит за махането на Михайлов бе спрян от Софийския градски съд заради заведено от него дело. Михайлов обясни, че нищо от мотивите за махането му не отговаря на истината – че не е бил проверяван от инспектората и че срещу него се ползва донос с неверни твърдения. В последствие ДКК внесе ново искане за промяна в ръководството с аргумент, че старото е издало държавна тайна.


 


Явно съм много неудобен за г-жа Нинова. Защото тя дори не изчака съдът да се произнесе законно или не е първото ми уволнение. Сигурно под нейно давление аз бях уволнен втори път. Тя не пожела да говори с мен, когато беше в Кинтекс. Аз не драпам да работя там, не искам да работя с Нинова и с това ръководство на ДКК”, обясни Михайлов. Той посочи, че решението му да напусне е семейно.


 


Михайлов коментира отново дейността на Кинтекс в контекста на течащата война, както и взетото от парламента решение да се окаже военно-техническа помощ, като ремонтира техника. „За мен това решение е нещо като полубременна жена. Едните ще обясняват на избирателите си, че България не праща оръжие на Украйна, докато то стига дотам през Полша, Чехия и Словакия. Другите ще обясняват – ето, пращаме“, заяви Михайлов. Според него обещанието България да ремонтира военна техника ще остане само на хартия. 19' първи писа за това още на 5 май.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи