Свързани новини

24.09.2021 11:17

Шефът на БЕХ не вижда тенденция токът да поевтинява

Видян 2850 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Пазарът на електрическа енергия зависи от търсенето, което в момента е много голямо. Не се вижда тенденция за поевтиняване на тока, но България трябва да намери начин да включи още мощности, защото в момента с износа си покрива дефицита в целия район.

Това заяви пред БНР изпълнителният директор на Български енергиен холдинг (БЕХ) Валентин Николов. По думите в момента страната ни изнася около 2000 мегаватчаса електрическа енергия.

"По някакъв начин трябва да включим още мощности, които притежаваме, или да са в готовност, така че да не се получи по-голям дефицит в региона, за да се повиши цената на електрическата енергия", заяви той.

Николов обясни, че като допълнителни мощности могат да се включат два ремонтирани блока на "ТЕЦ-Марица изток 2". Те можели да компенсират загубите частично.

"Не виждам тенденция цените на електрическата енергия да вървят надолу. Няма никакво значение каква е цената на електрическата енергия, която вкарваш като ликвидност на пазара, при условие, че тя е много по-висока дори от най-скъпата енергия. В момента цените се движат от 130 евро и стигат до 190 евро", обясни Николов и добави, че пазарът зависи от търсенето, а в момента в региона се търси енергия, независимо от цената, което


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион