Свързани новини

26.06.2020 17:42

Шеф в НАП и хазарта напуснал, защо не е арестуван?

Видян 6221 пъти | Коментари 6
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Директорът на възловата дирекция - бухалка Контрол в централното управление на Националната агенция по приходите Васил Панов, несменяем при няколко последователни шефове и министри на финансите – 11 години, „напуска системата на приходната агенция по свое желание”, обявиха оттам. 


"Ръководството на НАП благодари на г-н Панов за усилията и резултатите, постигнати за над 25 години работен опит в системата на приходната администрация", се казва в прессъобщението.


Контролът е толкова голям, че неведнъж сме писали за 8-цифрените дългове на 24 часа и други близки до властта, да не споменаваме изобщо хазартния бизнес, където – както се оказва, не само фирмите на Васил Божков, но и другите са плащали каквото решат, вместо данъци и такси.


Случайно ли е? Васил Панов бе и дългогодишен член на Държавната комисия по хазарта, назначен е лично от министъра на финансите Владислав Горанов, който си въобразява, че се е измъкнал.


Панов „напусна” комисията през февруари тази година, когато всички членове бяха подменени заради скандала със занижените хазартни такси, ощетили бюджета с близо 700 млн. лв. Но някои от тях са арестувани, а той, странно защо, при положение, че баш на него е двойната отговорност и заплата за контрола на приходите – НЕ!


Многозначително е, че омитането на чиновника стана съвместно с измитането на шефовете на ГДБОП. Това вече намирисва на очистване на ключови административни бухалки, маскирани като институции, от хора, които са смятани за близки до премиера. С което се обясняваше и задържането им на постовете до момента, при положение, че всички бяха наясно какви ги вършат.


Неотдавна БСП поиска обяснение от финансовия министър как така години наред шефът на дирекция Контрол в НАП Васил Панов е проспал по-ниските такси, които са плащали хазартните фирми на Васил Божков. За последните 5 години комисията е правила над 3000 проверки, а НАП - над 800 ревизии на хазартните оператори, но не са открили нарушения в плащането на таксите.


"Основният въпрос е дали в ръководството на ДКХ са "калинки", които не знаят къде се намират, или крадат заедно с крадците", попита депутатът проф. Румен Гечев.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.06.2020 18:41

    Щото се е отчитал на мутрата.

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне