14.02.2010 17:36

Шашнахме Русия с ракетен щит и отбой за Белене

Видян 1483 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Москва настоява за незабавни обяснения във връзка с намеренията на България да разположи на своя територия елементи от ПРО на САЩ, съобщи руският външен министър Сергей Лавров при пристигането си в Никарагуа. Той добави:„Ние вече попитахме нашите американски партньори как трябва да приемаме това и защо след „румънската изненада” сега идва „българска изненада”. Интересното в случая, е че ракетно-радарната инициатива на Вашингтон бе отхвърлена от други членки на Алианса, като Чехия и Полша - най-големите противници на Кремъл в Източна Европа.


Посланикът на САЩ у нас, Джеймс Уорлик, който напоследък проявява удивителна и недипломатечна медийна активност, сконфузено обясни: "определено има роля, която България може да изиграе'' в новата военна доктрина на Белия дом.


Отново в края на миналата седмица България нанесе и втори удар по Русия. Шефът на АЕЦ Козлодуй официално съобщи за подготвяне на нови реактори в стараната ни централа, вместо строеж ан Нова. Още през август 19’ предупреди, че кръгът Капитал чрез своя министър Трайков се опитва да подхлъзне правителството като лобира за свои US-приятели. По-късно съветникът по енергийните въпроси на САЩ за Евразия Ричард Морнингстар многократно подчерта, че АЕЦ Белене е морално и технически остаряла, което налагало изграждането на допълнителни блокове с американска помощ в АЕЦ Козлодуй.


Интересното в случая е, че новините за ракетната и атомната инициатива на София и Вашингтон минаха между другото, покрай шума от влизането в съда на делото срещу Алексей Петров. Премиерът Борисов само обясни накратко, че трябва да проявим солидарност и да разположим елементи от американската ПРО на българска територия. “Когато сте член на НАТО, трябва да работите за колективната сигурност", заяви той като пропусна отказа на други членове на Пакта в нашия регион от ракетния щит.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей