Свързани новини

01.04.2019 09:30

Шапката безплатно ремонтира на ЦЦ за ¼ милион, усвоил е над 10 млн.лв. поръчки

Видян 5533 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 4.6000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Бизнесмен на име Георги Шапков, на когото всички викат Шапката – крупен усвоител на държавни поръчки, особено в областта на санирането и обзавеждането, е ремонтирал безплатно прословутия апартамент на Цветан Цветанов на ул. Латинка, твърдят по върховете на властта, като цитират самия предприемач. Поради факта, че вместо да продаде направо на близкия си от ГЕРБ Симеон Велев за 470 000 лв. два от апартаментите си на ул. Елемаг, Цветанов ги разменя при стойност 286 000 лв. с Артекс, та се налага замът на ГЕРБ да доплати още 100 000 лева за новото жилище, за което – както сам призна са отишли всичките семейни спестявания и са взети заеми. По думите на продавачката Весела Мирянова, която му продава апартамента с 218 000 лв. по-евтино, отколкото на собствената си фирма, но го минава 184 000 лв. при заменката със старите му апартаменти, жилищата на ул. Елемаг били с луксозно обзавеждане, а на Латинка Цветанови получили дом „на шпакловка”.
Правилото за качествен ремонт и обзавеждане е, че се смятат 1000 лв. на квадрат за средно ниво и 1000 евро на квадрат за лукс. При квадратура на жилищната площ от 239,9 кв.м. (130 кв.м тераса и 43 кв.м. гаражи си стоят, 37 кв.м преддверие за личния ВИП асансьор на Цветанов са поети от фирмата), това прави четвърт милион – лева или евро – това зависи от нивото на ремонт и обзавеждане, което собственикът е решил да избере. В случая с Цветанов, за когото показанията на Мирянова говорят, че обича лукса, вероятно по-скоро става въпрос за четвърт милион евро, което е половин милион лева. А това е доста над цената на самия апартамент, закупен за 386 000 лв. от политика, което и му струваше оставката като председател на парламентарната група на властта.
Защо му е на Шапката, за когото излезе информация, че е нещатен сътрудник на ПГ на ГЕРБ в това Народно събрание, да подарява ремонт на Цветанов, освен по приятелска линия – макар по закон депутатите да нямат право да получават подаръците на стойност над минималната заплата от 560 лв?
Отговорът се крие в инцидент от миналото лято, когато синът на предприемача се сбива пред фамилната дискотека в младежкия дом на родния й Гоце Делчев. Губейки схватката, той смело заплашва неприятелите си с отмъщението на Цветан Цветанов, което надлежно е отразено от местните медии, начело с Вяра.
Според вестника с правдиво име това е поставило под въпрос дългогодишното другарство на Шапкови с Цветанов, който през последните 10 години като депутат, избран от района, е чест гост в кръчмата и хотела им в село Делчево, където се провеждат и дискретни партийни сбирки на ГЕРБ. Освен приятелство, това е и доходен бизнес за Шапкови, чиито фирми усвояват ударно държавни поръчки – вече над 10 милиона лева. Подробностите ще разкажем в утрешния брой!
Сега важното е да се разбере, че Георги Шапков е трябвало да се реваншира на Цветанов, който точно по същото време купува апартамента си „на шпакловка” и според имотните му декларации и собствените признания на политика остава без пукната пара, инвестирал в жилището и сетните си спестявания, пък и задлъжнял.


Следва продължение...



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за