Свързани новини

21.04.2009 14:58

СГС обяви Чичибаба за невинен

Видян 1382 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийски градски съд /СГС/ призна днес за невиновни и оправда по всички повдигнати към тях обвинения бившия министър на земеделието и хранителната промишленост Васил Чичибаба, бившите министри за земеделието и хранителната промишленост Маньо Манев, Мария Бозукова и Димчо Шопов, а така също – Кирил Цочев – бивш вицепремиер и министър на търговията и външно-икономическото сътрудничество и Стефан Неделчев, бивш изпълнителен директор на Нефтохим ЕАД-Бургас. Шестимата бяха подсъдими като съизвършители по наказателно дело с обвинения по чл. 219 от НК. Петимата – че не са положили достатъчно грижи за ръководенето, управлението и приемането от Министерството на земеделието и хранителната промишленост на прогнозния баланс за стопанската 1995-96 година на зърнения баланс и са предложили за експорт от страната 540 хиляди тона хлебна пшеница и допуснали износ на 991 100 тона хлебна пшеница, брашно и хлебни изделия на стойност 124 151 щатски долара, а Неделчев – че като изпълнителен директор на нефтохим – не е изпълнил решение на съвета на директорите и не е сключил предварителен договор с ГУ ДРВВЗ и не е предприел достатъчно мерки за събиране и обезпечаване на вземанията на Нефтохим ЕАД по три зърнени доставки, в резултат на което са настъпили значителни щети за фирмата и държавата в размер на 16 369 647 539 неденоминирани лева.
Съдът отхвърли изцяло и предявеният граждански иск от страна на Министерството на финансите спрямо Чичибаба, Манев, Шопов, Цочев и Бозукова, предаде БГНЕС. В началото на днешното съдебно заседание прокурорът по делото заяви, че не поддържа повдигнатото първоначално обвинение към шестимата подсъдими и призова за оправдателни присъди. Първото съдебно заседание по делото е било на 27-30 януари 2003 година. Постановената днес съдебна присъда подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.