Свързани новини

28.09.2021 09:39

Сенатът пита Байдън за Кристалина, Йелън не й вдига

Видян 2594 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като двама американски народни представители директно поискаха оставката на Кристалина Георгиева след доклада с доказателства как двамата със Симеон Дянков са изкривявали резултатите на класацията на Световната банка в полза на Китай и Саудитска Арабия, председателят на комисията по външните работи към Сената - демократът Робърт Менендес и Джеймс Риш, който е най-високопоставеният републиканец в комисията, изпратиха писмо до държавния глава Джо Байдън, предаде eurocom.bg. Припомняме, че двамата високопоставени сенатори, които управляват американската външна политика при слабия президент, по-рано през годината започнаха разриването на оборите на старата ни власт, а тезата им беше развита първо в специален доклад на Държавния департамент на САЩ, посочил виновниците за корупцията у нас според американската власт, както и в Списъка Магнитски като следствие от това. Скоро чакаме нов списък от САЩ, в който се очаква да присъстват министри в последните редовни правителства и видни олигарси, консуматори на особено големи поръчки от тях.
Припомняме също, че първоначалната реакция на големите ни дипломати Георг Георгиев и Даниел Митов беше да омаловажат мнението на сенаторите, като го нарекоха „писание в личен фейсбук”.
Сега в новото писмо двамата настояват Министерството на финансите на САЩ да осигури "пълна отчетност" около доклада за манипулации.
Министерството контролира акционерните дялове на САЩ в двете базирани във Вашингтон международни финансови институции – Световната банка и МВФ, управляван от Кристалина, където Щатите са и най-голям акционер. То проучва обвиненията срещу Кристалина Георгиева и засега не е излязло с коментар по казуса.
Говорителка на министерството не потвърди, но и не отрече твърденията на авторитетната и много близка до администрацията и правителството на САЩ агенция Блумбърг, че министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън отказва да приеме телефонни обаждания от Георгиева, откакто избухна скандалът преди десет дни. Това е ясен знак, че Кристалина е ПЕРСОНА НОН ГРАТА във Вашингтон, особено във финансовите среди на САЩ.


 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.09.2021 12:58

    Боже,Боже, Даниел Митов - "голям дипломат", най-подходящата дума за него е КУРВА в политиката ! 2006 г. член на ДСБ, 2009 г. - Синя коалиция, 2012 г. член на "Движение България на гражданите" на М.Кунева и от 2020 г. член на ГЕРБ-СДС, ето каква курва политическа е това лайно гладно за власт, за 14 г. сменя четери партии за да се катери към властта !

  • 001 Anonimen 28.09.2021 10:45

    Герберската корупция добива вече световно присъствие ! Скоро ще разберем срещу колко милиона тази измамничка е подобрила рейтингът на китайската банка.

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и