По думите й заради това, че случаят е без аналог, не означава, че трябва да се присъди безпрецедентно голямо обезщетение.

Свързани новини

30.01.2023 18:00

Семействата на разменените бебета трябва да платят по 12 000 лв, за да предявят иск в съда

Видян 3620 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Семействата на бебетата, които бяха разменени след раждането си в столичната АГ болница Шейново, трябва да платят голяма държавна такса, за да могат да предявят иск за обезщетение от болницата в съда.


"Страната, която предявява иска за обезщетение, се натоварва и с разноските по делото. Размерът на държавната такса, която семействата трябва платят, за да стартират делото за получаване на обезщетение, е 4% от предявената сума - в случая 300 000 лева. Така те трябва да дадат по 12 000 лева държавна такса". Това обясниха пред bTV адвокатът на Шейново Величка Костадинова и адвокат Мария Шаркова, външен консултант на лечебното заведение. Според Шаркова поисканото обезщетение от 300 хиляди лева от всяко семейство е твърде високо.


"Това мое становище идва след анализ и след като съм прегледала близо 600 дела в областта на медицинските грешки, както и други дела, по които са присъждани обезщетения за неимуществени вреди. При прегледа установих, че подобна сума е присъждана изключително рядко в много малко случаи и то на такива, които са свързани с много тежки физически увреждания или смърт на дете", каза тя.
По думите й заради това, че случаят е без аналог, не означава, че трябва да се присъди безпрецедентно голямо обезщетение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...