Свързани новини

23.10.2020 15:33

Семейните месечни детски добавки без доходен тест само през 2021 г.

Видян 2545 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         Правителството предвижда семействата да получават месечни детски добавки без доходен тест само за периода от 1-ви януари до 31-ви декември 2021-ва година. Това става ясно от публикувания проект на бюджета за  2021 г.


В момента критерият за получаване на детските добавки е доходът на член от семейството да не е по-висок от 500 лева.


Еднократните помощи от 300 лева за всички ученици, записани в първи и в осми клас, са предвидени да се изплащат за учебната 2021 - 2022 г.


На брифинг за медиите социалният министър Деница Сачева посочи, че следващото правителство ще преценява дали универсални детски добавки ще се изплащат и през 2022 година, предаде БНР.


Тя коментира още, че не е редно минималното обезщетение за безработица да се повиши на 17 лева дневно, както настояват синдикатите .


Предвидените 300 милиона лева за мярката 60 на 40 за следващата година трябва да стигнат за първите 6 месеца, смята социалният министър. От началото на 2021 ва мярката ще е по фокусирана и ще продължи да действа в най- пострадалите от Covid-19 кризата сектори.


Личните асистенти ще продължат да работят на трудови договори, като заплатата им от догодина ще стане 930 лева, съобщи още Деница Сачева, която представи проект за промени в Закона за личната помощ.


Като мотиви за предлаганите промени социалният министър посочи, че целта е законът да стане по-приложим, а слабостите да бъдат отстранени. "Законът за личната помощ трябва да действа съвместно заедно със Закона за социалните услуги", отбеляза г-жа Сачева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Съвсем не лош ден

Съвсем не лош ден, макар че може би ще се наложи дълго