Свързани новини

04.05.2009 10:07

СДС решава за изключването на Юруков и Радонов

Видян 1309 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заседание на Националния съвет на Съюза на демократичните сили ще се проведе днес от 10.30 ч. в Културен център “Красно село”, предаде БГНЕС.


Агенцията припомня, че на извънредна пресконференция на 1 май лидерът на СДС Мартин Димитров каза, че на национален съвет на СДС днес ще предложи изключването на Пламен Юруков и Пламен Радонов от партията. Направен е криминален опит за подмяна на СДС, заяви още Димитров. По думите му подписите внесени в ЦИК са събрани от ДПС и БСП.


Пламен Юруков е прехвърлил 50 хил.лв. от сметката на СДС за депозит за регистрация. Според него за регистрацията, която Пламен Радонов и Пламен Юруков искат да направят за СДС липса удостоверение от Сметната палата.


"Няма разумна причина съдът да бъде част от схемата на БСП и ДПС", коментира Димитров върнатото на 30 април от ВКС дело за регистрация на партията и призова СГС да действа възможно най-бързо. Иван Сотиров, зам. председател на СДС, коментира, че този акт е опит чрез контролирани лица от ДПС и БПС да се провали традиционната десница", чрез клониране на партията. Той обеща СДС да сезира европейските си партньори и Европейската народна партия. Има решение на НС на СДС да се явява единствено, като част от Синята коалиция и ние ще работим единствено по този вариант. На въпрос дали, ако Пламен Юруков бъде отстранен от редиците на партията и регистрацията на новото ръководство се забави СДС няма да остане без лидер, Димитров коментира: "От миналото ръководство, остава Любов Панайотова, която е вярна на Синята коалиция".



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец