Свързани новини

15.06.2020 13:21

СДС не е е под шлифера на Бойко Борисов: Румен Христов

Видян 1070 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не сме решили още с кого ще се явим на предстоящите парламентарни избори, но със сигурност ще търсим десни партньори. Тези, които са със сходни позиции на СДС и които са в рамките на Европейската народна партия (ЕНП)". Това каза пред БНР Румен Христов - лидер на СДС. Той беше категоричен, че не подкрепят всички политики на ГЕРБ, с която си партнираха на европейските и на местните избори, и посочи, че са против създаването на Държавна петролна компания. По думите му това не е дясна политика и затова СДС не я подкрепя.


Христов заяви, че категорично не е съгласен с определението, че "СДС е под шлифера на Бойко Борисов" и уточни, че щом не са в управлението на страната, следователно са в опозиция.


Лидерът на СДС определи като цивилизационен избора на България да влезе в еврозоната и заяви, че сега не трябва да бъде пропусната възможността чрез влизането ни в еврозоната "да се откъснем от руското влияние".


В предаването "12+3" Христов коментира опитите на различни олигарси да се намесват във властта, като заяви, че това явление не е от днес и предположи, че няма и да изчезне скоро:


"Моята теза е, че и най-слабата държава е по-силна от най-силния олигарх. Ако държавата си застане на мястото и тръгне да решава икономическите въпроси в полза на обществото, тя ще получи подкрепа, без значение дали управлението ще бъде от една, или от друга политическа формация".


Във връзка с увеличаващия се брой заявки за поява на нови политически проекти, Христов заяви, че това е традиция преди избори в България, но уточни, че обикновено те се оказват партии-еднодневки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 15.06.2020 14:40

    Че този е първия под шлифера и на къса каишка!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци