Свързани новини

19.02.2020 15:32

СДС: Крачка назад за еврозоната означава служебна победа за Кремъл

Видян 958 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Крачка назад за еврозоната означава служебна побеза за апетитите на Кремъл и техните проводници у нас. Това пише в позиция на СДС по повод темата за присъединяването на България към Еврозоната.


Съюзът на демократичните сили призовава управляващите да не проявяват никакво колебание за присъединяването ни към еврозоната. Както многократно сме заявявали в официални позиции, това е задължителна стъпка по пътя към догонване на развитите държави и постигане на европейски стандарт на живот.


Ако сега, когато сме изпълнили всички критерии от Маастрихт, пропуснем момента, едва ли в близкото десетилетие ще имаме нова възможност да


станем част от ядрото на Европа. Очевидно е, че скоростта на развитие на страните в еврозоната е по-висока от тази на останалите. Ако наистина има съгласие, че не искаме да сме в периферията, защо е този вой против минаването ни на първа европейска скорост?


Националният интерес на България е да стане част от еврозоната. Около него трябва да се обединят най-важните фактори в държавното управление. Вътрешнополитическите различия не бива да пречат на просперитета на държавата.


В тази връзка, всички проевропейски сили в България трябва да обединят усилия и да не допуснат мисията на проруското лоби да ни отклони от


влизане в еврозоната, да бъде успешна.


България отново е изправена пред съдбовен избор. „Абсолютен консенсус“ нямаше в обществото и за присъединяването ни към НАТО и ЕС, но СДС, като управляваща тогава партия, пое своята историческа отговорност и благодарение на това, сега България е част от обединена Европа, а не от Евразийския проект.


СДС категорично подкрепя усилията на правителството за еврозоната и ги приема като продължение на започнатия от нас път за окончателното


превръщане на България в модерна европейска държава.


Отстъпление от тази позиция би било предателство на националните интереси и идеали. Крачката назад означава отказ от поемане на отговорности служебна победа за апетитите на Кремъл и техните проводници у нас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е