Свързани новини

10.10.2020 08:10

Сблъсъци пред БНТ (ВИДЕО)

Видян 3573 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 В поредна петъчна вечер се стигна до сблъсъци пред сградата на БНТ, където протестиращите очакваха участващи в обзорното предаване "Панорама" представители на управляващите. Атакуван беше евродепутатът от ГЕРБ и ЕНП Андрей Новаков, предаде Дневник.

Около 22 часа той беше посрещнат от протестиращите с викове "Оставка", "БКП", "Мафия", "Боклуци". Новаков спря да разговаря с тях, но в един момент се оттегли с бърза крачка към колата си, подпомаган от полицаи.

Протестиращите опитаха да го последват, но им беше попречено от униформените. Стигна се до физически сблъсъци и упреци за упражнено насилие, включително над майка с дете. Освен Новаков, гости в "Панорама" бяха народните представители Кристиан Вигенин (БСП) и Йордан Цонев (ДПС).

Около 22.20 часа излезе и Кристиан Вигенин, който също влезе в спор с протестиращите за позициите на БСП по актуални въпроси, включително изборът на Иван Гешев за главен прокурор. Спрямо него обаче нямаше агресия, а само порой от въпроси. Повече от 40 минути Вигенин отговаря на въпросите на хората.

До 23 часа така и не стана ясно от къде и как излезе Йордан Цонев, когото протестиращите също очакваха.

Следващият масов протест ще бъде на 16 октомври.

Няколко часа по-рано на 93-тото издание на протеста срещу властта беше оповестено, че следващото - пето издание на "Великото народно въстание", както биват кръщавани най-масовите протести срещу правителството и главния прокурор, ще се проведе на 16 октомври, когато е стотният ден от началото на протестите. Началният час е 17.


Виж видео ТУК!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от