Председателят на Европейската комисия Урусла фон дер Лайен произнася реч за състоянието на Европейския съюз пред Европейския парламент в Страсбург, Франция, 14 септември 2022 г.

Свързани новини

14.09.2022 10:49

Създаваме нова европейска банка за водород, инвестираме 3 млрд. евро: Фон дер Лайен

Видян 1547 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в сряда, че Европейският съюз ще удвои капацитета си за борба с пожарите, за да помогне на страните да се справят с все по-опустошителните последици от изменението на климата.

"Тези събития стават все по-чести и все по-интензивни. . . ЕС ще закупи 10 леки самолета и три допълнителни хеликоптера, за да попълни флота си", заяви фон дер Лайен в реч пред Европейския парламент в Страсбург.


"Трябва да преминем изцяло към водород. Необходимо е да създадем нов пазар на водород. Днес ще обявя, че сме създали нова европейска банка за водород и това е нашето бъдеще, нашата зелена сделка".


Целта на банката ще бъде инвестицията в проекти за производство на водород. ЕС е предвидила инвестиция от 3 млрд. евро във водородния пазар.


"Трябва да гледаме и напред - сегашният пазар на електроенергия не върши работа. Потребителите трябва да се възползват от ползата на възобновяемите източници. Трябва да направим коренна реформа на този пазар.


Грешка бе това, че в миналото субсидирахме добива на изкопаеми горива. Парадигмата трябва да се промени", заяви още тя.


„Бъдещето на нашите деца очаква да инвестираме в устойчивост, но и да живеем устойчиво. Трябва да финансираме прехода към нулевите емисии и към цифровата икономика. Необходима ни е фискална политика, която да дава възможност за стратегически инвестиции. Държавите членки трябва да бъдат по-гъвкави по отношение на намалението на държавния дълг. Трябва да има отчетност за постигане на резултатите, за които сме се разбрали. Трябва да има по-прости правила“, каза още Фон дер Лайен.


„Ще предложим пакет за помощи за малки и средни предприятия. Единен пакет от това какви да бъдат данъчните правила за тях в Европа. Трябва да променим директивата за закъснелите плащания, защото 25% от всички фалити се дължат на това, че фактурите не се плащат на време“, каза председателят на Европейската комисия.


Друга важна точка за икономиката на Европа е енергийната независимост. „Необходими са ни географски партньорства. Необходими са ни надеждни партньори“, каза Фон дер Лайен.


Председателят на ЕК каза, че ЕС ще се стреми към създаването на стратегически резерв от редки метали и литий, които в момента се обработват в Китай. „С новите ни партньори можем да работим за подобряване на условията на труд, за опазване на околната среда“, коментира тя.


„Време е да се инвестира в силата на нашата демокрация. Да се съюзим с единомислещи партньори в целия свят. Да гледаме света с едни очи, да обединим силата си, да запазим устоите на демокрацията. Има държави, които са на път към нашия съюз – пътят към демокрацията и съюза са едно и също“, каза Фон дер Лайен.


Тя подкрепи призивите за европейска политическа общност.


В началото на словото си фон дер Лайен заяви, че руският президент Владимир Путин ще се провали и Украйна и Европа ще победят.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 14.09.2022 11:25

    лай*а да яде тази противна путколожка...

  • 001 до стената 14.09.2022 11:18

    Тази нагла акушерка още преди години е уличена в корупция като министър на отбраната на Германия. Корупцията е за цял живот, измъкване от зависимостта и още не се е случила. Тази съсухрена женица тайно и еднолично е наляла във Пфайзер 30 милиарда евро за безброй ваксини, които много държави плащат, а след това бракуват. Тази безскрупулна женица натиска държавите да купуват дори без да са им нужни такива огромни количества, само и само да ги докара до 30 милиарда и никой не е в състояние да я застави да разкрие корумпирания и престъпен таен договор. Какъв е този ЕП и тази ЕК след като търпят такива зависимости и корупция за милиаради на върха си, и как ще контролират корупцията в другите страни, като самите те са такива защото я покровителстват?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Съвсем не лек ден в бизнеса

Съвсем не лек ден в бизнеса, възможни са машинации от