Свързани новини

12.11.2013 13:15

Сътрудничим си с Израел в сферата на сигурността

Видян 941 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върху стратегическия характер на двустранните отношения между България и Израел се обединиха вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев и министърът на външните работи на Израел Авигдор Либерман при посещението на Йовчев в Израел, съобщава айнюз.



Двамата министри са потвърдили готовността си да работят за формирането на Регионална група за реакции при кризи и извънредни ситуации.



Министрите оцениха планираната за първата половина на 2014 г. трета междуправителствена среща като възможност за нов импулс за по-нататъшното развитие на политическите отношения след успешните две междуправителствени заседания през 2011 и 2012 година.



Изключително важен приоритет на двустранното сътрудничество е сферата на сигурността. Министър Йовчев благодари на израелската страна за проактивното взаимодействие при разследването на атентата в Бургас, съобщава в. "Стандарт”.



Министър Либерман подкрепи необходимостта от изграждане на капацитет в борбата срещу тероризма, управлението при кризи, противодействието на организираната престъпност, заявявайки готовност и ангажираност да окаже политическа и експертно-техническа подкрепа във връзка със засиления миграционен натиск към територията на България.



Друга важна тема, по която двамата министри постигнаха съгласие, е да работят съвместно и ангажирано в борбата срещу ксенофобията и антисемитизма.



По време на срещата бе дадена висока оценка за развитието на няколко икономически направления на двустранното сътрудничество като селско стопанство, иновации и технологии, управление на водните ресурси и други.



Министър Йовчев отправи покана към министър Либерман за официално посещение в България, която израелският външен министър прие.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец