Свързани новини

20.03.2021 08:43

САЩ за шпионския скандал: Заставаме на страната на българите срещу тези зловредни действия

Видян 3288 пъти | Коментари 7
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Реакция по разследването за шпионаж в полза на Русия дойде от Вашингтон.

"България е приятелска страна, съюзник в НАТО и партньор. Внимателно следим разследването по обвиненията в шпионаж в полза на Русия. Съединените щати подкрепят силно суверенитета на България и застават на страната на българите срещу тези зловредни действия на нейна територия". Това се казва в публикувано в Туитър изявление на говорителя на американския Държавен департамент Нед Прайс, предаде БНР.

Вчера от прокуратурата обявиха, че са задържани настоящи и бивши военни, както и жена с българско и руско гражданство.

Групата е предоставяла на служител в руското посолство секретна информация от военен и високо-технологичен характер.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов уточни, че те са събирали информация за модернизацията на армията, като сред тях са и двама служители на министерството .

От посолството на Русия реагираха вчера с изявление на своята Фейсбуск страница, в което посочват, че са очевидни „непрестанни“ опити да се забие клин в руско-българския диалог и за пореден път да се демонизира руската страна.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Отговор на №3 21.03.2021 07:57

    Смисълът на така наречения "life" e , че има целогодишно БАНАНИ в търговската мрежа. Радвай се , смешнико!!!

  • 006 Anonimen 20.03.2021 20:16

    След 75г власт на циганската сган, населението е на половина - едните ги прогониха, другите измряха от болести и бедност. На всичко отгоре, рразпродадоха дори територията на рашки, турци, сашки.Утре последните българи няма да има дори къде да стъпят.

  • 005 Anonimen 20.03.2021 16:24

    По-добре life, отколкото жизнь Life и жизнь за вас мангалите, щот сте национални предатели. За нас българите - среден пръст.

  • 004 ШПИОНСКИ ТРИЛЪР! 20.03.2021 13:39

    ШПИОНСКИ ТРИЛЪР! Управляващите крият скандал с турски агенти и кетчер Картите издават агентите на МИТ https://frognews.bg/images/11111KATIA/tur_3.jpg Скандал с турски шпиони прикриват управляващите, научи Фрог нюз от службите за сигурност. Става дума за откраднат луксозен джип AUDI Q7 с регистрационен номер TR 16 ACH 92 от СПА хотел в Драгалевци. Професионални автокрадци влизат в подземния гараж на хотела и успяват да измъкнат колата преди "компетентните органи да пристигнат на местопроизшествието". Джипа е ползван от турски граждани, заявили, че са бизнесмени, дошли да купуват земя за земеделски бизнес. Инцидентът се случва преди няколко месеца, но е пазен в тайна, за да не избухне скандал между София и Анкара. В полицията четиримата описват също, че са носели със себе си специализирана техника за проби на почвата. Това съобщиха за Фрог нюз източници от МВР, правителството и службите. Крадците обаче се натъкват на съвсем други находки. Няколко служебни документа са открити в колата от сръчните БГ-апаши. Без да искат, последните се оказват по-полезни за националната сигурност от ДАНС. https://frognews.bg/images/11111KATIA/tur_1.jpg В жабката те откриват четири карти на служители от турското разузнаване MIT. Не е ясно дали са оригинали или фалшиви и защо са там. Откриват също специална разузнавателна техника последно поколение. Така става ясно, че всъщност похитеното возило е кетчър от супер класа, с който могат да се подслушват и проследяват лица, да се записват разговори, засичат телефони и пр. Случаят е предаден на СДВР и с него се заема лично шефът Младен Маринов. Според източници на Фрог нюз, ченгетата веднага влезли във връзка с контингента, специализиран в автокражби. В същото време политици почват да звънят в МВР, за да се интересуват от развитието на случая и да настояват за мащабно издирване на джипа. Според някои от източниците ни, същите политици потърсили за съдействие известния представител на ъндърграунда Митьо Очите. ... https://frognews.bg/obshtestvo/underground/shpionski-trilar-upravliavashtite-kriiat-skandal-turski-agenti-ketcher.html

  • 003 Anonimen 20.03.2021 11:09

    Ти ако искаш, ходи в отвъдното. По-добре life, отколкото жизнь.

  • 002 Отче Ваш 20.03.2021 10:23

    След 32 години преход към "демокрация" по американски, и десет години "Европейско развитие на Булгаристан", за нас пътя стана само един – КЪМ ОТВЪДНОТО !!!

  • 001 Чурулик Марийкин 20.03.2021 09:47

    Ние, малкото останали нормални българи, силно желаем да си биете камшика и да се махате от земите ни !!! И да спрете с интригите си да ни противопоставите на Русия, защото това е органически невъзможно !!! Ние с руснаците сме рода, независимо кой ги управлява !!! И меко казано, СИКТИР !!! Yankees march from here !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат