В понеделник президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че скоро ще бъде установен "нов световен ред" и че Съединените щати трябва да го ръководят.

Свързани новини

22.03.2022 09:24

САЩ трябва да водят "нов световен ред": Байдън

Видян 3826 пъти | Коментари 10
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В понеделник президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че скоро ще бъде установен "нов световен ред" и че Съединените щати трябва да го ръководят. ВИЖ ВИДЕО ТУК!




По време на речта си на тримесечната среща на главните изпълнителни директори на Business Roundtable Байдън заяви, че светът се намира в "преломен момент", който "се случва на всеки три или четири поколения", и че от САЩ зависи да определят изхода.




"Както ми каза един от висшите военни на среща по сигурността онзи ден, 60 милиона души са загинали между 1900 и 1946 г. и оттогава сме установили либерален световен ред, а това не се е случвало отдавна", каза президентът.


 


"Загинаха много хора, но не и толкова много, колкото в хаоса, а сега е моментът, в който нещата се променят", продължи той.




Там ще има нов световен ред и ние трябва да го оглавим и да обединим останалата част от свободния свят, за да го направим.


 


Коментарът намери отзвук, както в САЩ, така и по целия свят, и доведе до това, че "Новият световен ред" се превърна в една от най-актуалните теми в Twitter в понеделник.




В миналото терминът "нов световен ред" се е използвал за обозначаване на епоха на големи глобални промени и е бил използван от политици като бившия президент на САЩ Джордж Буш, бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър и бившия министър-председател на Обединеното кралство Тони Блеър.




В продължение на десетилетия обаче фразата е и обект на голяма теория на конспирацията, която твърди, че има таен елитарен заговор за създаване на деспотично глобално правителство.


 


 Политици и правителствени служители и преди са получавали критики за използването на този термин - за последно д-р Кери Чант, главен здравен инспектор на австралийския щат Нов Южен Уелс.


 


 "Ще разгледаме как изглежда проследяването на контактите в новия световен ред", каза Чант по време на пресконференция в Ковид-19 през септември, което предизвика появата на този термин в социалните медии.




Журналисти и други потребители на социалните медии критикуват Чант за използването на термина, а бившият журналист Крис Уркхарт пише, че "държавните служители би било добре да избягват фрази като "нов световен ред", когато говорят на пресконференции за масовото ограничаване на свободите на хората".


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 010 Anonimen 23.03.2022 10:24

    ...поправка -Русия единствено без марионетно...

  • 009 Anonimen 23.03.2022 10:23

    Колониите са изсмукани. Капитализмът реши, оцелявайки, че това ще продължи като ни приеме в ЕС и ни внуши своите "ценности", в резултат на което вече няма камък върху камък.И това се изчерпа. Остана Русия, която единствено марионетно ръководство и е много богата. Плановете за Русия не са руски. Да допуснем, че оберат и нея. После? Ще си харчат доларите на Марс? Може да тръгнат от сега. Човечеството ще си отдъхне от тези агресивни, безскрупулни и нечовечни, алчни мародери!

  • 008 Anonimen 23.03.2022 08:42

    защо ВИЕ да сте управители на света?Нагло ,нахално и просташко.Не сте най-големите

  • 007 Anonimen 22.03.2022 20:27

    006, чели сме я. Тия са куковци. С две ръце съм за намаляване на световната популация, но не по този начин. Да кажат две деца и толкова. При генетично увредените - с генетичен инженеринг. Освен това, хората трябва да живеят дълго, на 80 да са като 30-40г здрави индивиди. По една проста причина - знанията и уменията се трупат много дълго време.

  • 006 Anonimen 22.03.2022 19:10

    За илюминатите /осветените/ и за НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД може да прочетете в книгата на германският писател Ян Ван Хелсинг "Не пипай тази книга".Името на автора е псевдоним. Книгата е забранена в Германия.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак