03.08.2022 11:08

САЩ санкционираха Алина Кабаева

Видян 1220 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ най-после се престрашиха и включиха в санкционния си списък считаната за жената до руския президент Владимир Путин Алина Кабаева. Нейното име може да бъде видяно в съобщение, публикувано на сайта на министерство на финансите на САЩ(link is external) във вторник, на 2 август т.г.


САЩ наложиха нови санкции срещу Русия, включително срещу металургично предприятие и близка на руския президент Владимир Путин, съобщават и Ройтерс и БТА.


 


Санкциите са насочени към Публичното акционерно дружество "Магнитогорски металургически комбинат" и Алина Кабаева, за която се твърди, че има връзка с Путин - нещо, което руският президент отрича, добавят агенциите.


 


Кабаева е смятаната за жената до Владимир Путин и фактически първа дама на Русия, която е бивша олимпийска шампионка по художествена гимнастика. САЩ се готвеха да я санкционират още в края на апил т.г, но в последният момент се отказаха, за да не реагира Путин още по-агресивно.


Сред санкционираните сега е и Константин Ивашченко, който бе поставен за "кмет" на Мариупол, след като градът попадна под контрола на ДНР. В санкционният списък попадат и Володимир Салдо и Константин Стремусов, лидери в администрацията на окупирания от руснаците Херсон.


„Докато невинни хора страдат от незаконната агресия на Русия, съюзниците на Путин се обогатяват и финансират разкошен начин на живот", заяви във вторник министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън. "Министерството на финансите ще използва всички налични инструменти, за да се увери, че руският елит и поддръжниците на Кремъл ще бъдат подведени под отговорност за съучастието си във войната, която струва безброй жертви“, добави тя.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и