Свързани новини

28.12.2021 15:12

САЩ резна К19 карантината на 5 дни

Видян 2006 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Здравните власти на САЩ съкратиха препоръчителното време за изолация за американците с асимптоматични случаи на COVID-19 на пет дни от предишните указания от 10 дни, предаде Ройтерс.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията също казаха, че асимптоматичните хора след изолацията трябва още 5 дни да носят маска, когато са около другите.

Той също така препоръчва петдневна карантина за хората, изложени на вируса, които са неваксинирани или са над шест месеца след втората доза иРНК или повече от два месеца след ваксината на Johnson & Johnson (JNJ.N) и все още не са подсилени. Карантинният период трябва да бъде последван от стриктно използване на маски за още пет дни.

Според CDC изолацията разделя болните хора със заразна болест от хората, които не са болни, докато карантината разделя и ограничава движението на хора, които са били изложени на заразна болест, за да се види дали ще се разболеят.
„Актуализираните препоръки на CDC за изолация и карантина балансират това, което знаем за разпространението на вируса и защитата, осигурена от ваксинацията и бустерните дози“, каза директорът на CDC Рошел Валенски в изявление.

Omicron представлява 73% от инфекциите с коронавирус в САЩ, съобщи федералният CDC миналата седмица.

Пробивните инфекции се увеличават сред напълно ваксинираното население, включително тези, които са получили трета бустерна ваксина. Въпреки това, Omicron изглежда причинява по-леки симптоми при тези хора, някои от които нямат никакви симптоми.

Намаляването на препоръката на CDC за 10-дневна карантина би помогнало на асимптоматичните хора да се върнат на работа или училище, с подходящи предпазни мерки, каза пред CNN миналата седмица медицинският съветник на Белия дом Антъни Фаучи.

Хората, които са получили допълнителна инжекция, не трябва да поставят под карантина след експозиция, но трябва да носят маска в продължение на 10 дни, съобщава CDC. 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 29.12.2021 02:41

    в бустерите слагат омикрон и отново локдауни, дори имало делтакрон, белите хора се оказаха тежки хипохондрици и безмозъчни консуматори

  • 001 Anonimen 29.12.2021 02:35

    освен ваксиналния терор, започват да внушават на американци и англичани, че трябва да останат без коли и да ползват само обществен транспорт, а само най-богатите да имат право на лични коли UK Inches Closer To Eliminating Private Car Ownership Steven Symes в яхо Read the full article on Motorious Soon, Brits will own nothing and will be happier for it… ще се разхождат из космоса богаташите, ще харчат огромни количества гориво за да видели земята от горе, ще си въобразяват, че са богове, долу хората пеша - назад към пещерите който оцелее

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели