Свързани новини

21.01.2022 16:07

САЩ няма да сключат сделка с Русия за присъединяването на Украйна към НАТО: Блинкен

Видян 4052 пъти | Коментари 6
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че Вашингтон никога няма да се съгласи с предложението на Русия да ограничи разширяването на НАТО в близост до своите граници, като блокира опита на Украйна да се присъедини към военния блок, предаде RT.

В разговор с репортери след разговорите с руския си колега Сергей Лавров в Женева в петък Блинкен заяви, че американската страна е дала "твърд и съществен" отговор на два проектодоговора, предложени от Москва.

Ясно заявих на министър Лавров, че има определени принципи, които САЩ, нашите партньори и съюзници, се ангажират да защитават. В това число и тези, които ще попречат на суверенното право на украинския народ да пише собственото си бъдеще. Там няма търговско пространство - няма", казва той.

Въпреки това той добави, че има възможност за сключване на споразумение по редица други въпроси, посочени в предложенията. "Що се отнася до опасенията за сигурността, които Русия повдигна през последните седмици, САЩ, нашите съюзници и партньори са готови да търсят възможни начини за тяхното разрешаване - в дух на реципрочност, което, казано по-просто, означава, че Русия също трябва да отговори на нашите опасения", каза още той. "Има няколко стъпки, които можем да предприемем, всички ние, включително и Русия, за да увеличим прозрачността, да намалим рисковете, да постигнем напредък в контрола на въоръженията и да изградим доверие. "

Блинкен добави, че "ние твърдо подкрепяме Украйна в подкрепа на нейния суверенитет и териториална цялост. Ние сме категорични - ако руски военни сили преминат границата на Украйна. . . това ще бъде посрещнато с бърз, суров и единен отговор от САЩ, нашите партньори и съюзници. " Освен това той заяви, че всички други форми на "руска агресия", като например кибератаки, ще бъдат


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 23.01.2022 09:34

    Няма,защото искат да запалят Европа

  • 005 Anonimen 22.01.2022 19:52

    Портиерът на американското посолство не разреши на слугата си румен мустафа радев да почете паметта на изгорените от фашистите в Одеса българи … Крим е Русия! Тук е моментът да призова за почит към паметта на 33-годишния бесарабски българин, инженера от Одеса Иван Милев, изпепелен редом с още петдесет православни граждани на Украйна на кладата в Одеса на 2 май 2014-та, подпалена от местните бандеровски неонацисти, за които Европа се прави на сляпа и глуха. По време на този „евро-атлантически“ Холокост е застрелян още един етнически българин – Александър Николов. Поклон пред тези неизплакани мъченици на рода и Вярата!

  • 004 Anonimen 22.01.2022 09:24

    Сащ са окупатори,дошли в Европа да си харчат оръжията,затова обикалят Русия да предизвикат конфликт.Разбиха Близкия Изток,сега са нацелили и Европа,но защо тъпите правителства ги приемат от мързел?

  • 003 Блинкен 21.01.2022 23:31

    САЩ няма да сключат сделка с Русия за присъединяването на Украйна към НАТО.Ние сключваме сделки единствено с дявола с цел да навредим максимално. Където стъпим, след нас трева не расте.

  • 002 Anonimen 21.01.2022 19:41

    Боли ме какво мислят краварите и мужиците. Я далеч от нас, имаме си достатъчно примати!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни