Според Ван Шаак такъв етикет не е необходим, тъй като САЩ вече "използват санкциите си в невероятна степен".

Свързани новини

24.11.2022 09:48

САЩ не могат да обявят Русия за "държавен спонсор на тероризма": Посланик

Видян 1376 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ не могат да обявят Русия за "държавен спонсор на тероризма", тъй като тя не отговаря на съответните критерии, заяви на брифинг Бет Ван Шаак, посланик на САЩ по въпросите на глобалното наказателно правосъдие. Тя коментира инициативата на европейските законодатели.


 В сряда парламентът на ЕС прие резолюция, в която Русия е наречена "държавен спонсор на тероризма".

"Определянето на държавата като спонсор на тероризма по начина, по който го дефинира американското законодателство, не е подходящо за Русия", каза Ван Шак пред журналисти. Тя добави, че Вашингтон в момента "проучва други потенциални обозначения", които биха му позволили да наложи допълнителни санкции на Москва.

Според Ван Шак такъв етикет не е необходим, тъй като САЩ вече "използват санкциите си в невероятна степен".


Необвързващата резолюция на Парламента на ЕС беше подкрепена от 494 евродепутати, 58 гласуваха против, а 44 се въздържаха. В текста се подчертава, че нападенията на Русия срещу "цивилното население на Украйна [и] разрушаването на гражданската инфраструктура" представляват "военни престъпления" и "терористични актове".


 В документа се призовава Брюксел да разработи съответна правна рамка, която да му позволи официално да обявява цели държави за спонсори на тероризма, като се добавя, че понастоящем това не е възможно.

В резолюцията се настоява и за "цялостна международна изолация" на Русия, включително по-нататъшно намаляване на дипломатическите отношения и бързо приемане на нов кръг от санкции. "Контактите с нейните официални представители на всички нива (трябва) да бъдат сведени до абсолютния необходим минимум", се посочва в документа.

"Редица държави, представляващи "колективния Запад", използват етикети като "терористична държава", "терористичен режим" или "държавен спонсор на тероризма", за да обозначат онези държави, които смятат за "нежелани" и които не отговарят на изкривените им представи за демокрация", заяви Иван Нечаев, заместник-ръководител на Департамента за информация и преса на руското външно министерство.


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния