Свързани новини

14.10.2021 17:43

САЩ не изпълниха газовите си ангажименти към ЕС и цените скочиха: Шефът на Тотал

Видян 2862 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Главният изпълнителен директор на петролния гигант Тотал Патрик Пуяне обясни по време на енергийна конференция, че САЩ не са изпълнили газови договори за доставки към Европа, защото са предпочели да изнасят за Китай. Поради това има недостиг на синьо гориво в ЕС, а оттам скача търсенето на газ и цените му, които от договаряни пряко, станаха свободни и спекулирани на борсата по решение на Европейската комисия 2014-19, където вицепрезидент по финансите беше Кристалина Георгиева. Така той оправда пред главната атракция на форума – руския президент Путин, неговата страна, която твърди, че не е намалявала количествата, доставяни в ЕС, даже има 10% ръст от Газпром и 15% ръст на общите доставки от Москва за Европа, а те биха били и много по-големи, ако самият Евросъюз не бе бавил и досега Северен поток 2. Властелинът на Кремъл беше попитан от водещата дискусията – звезда на американския канал CNBC дали според него е възможна цена от 100 долара за барел петрол, и той в отговор допусна такава възможност, което даде повод международни медии да го цитират като побутващ нагоре котировките. Поне пазарите разбраха правилно и увеличението е само 0,53%.


Кирил Пламенов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 15.10.2021 06:37

    ES stana podloga na USA

  • 001 Anonimen 14.10.2021 19:31

    За неизпълнени договори няма ли санкции бе, или това САЩ и всичко име простено ? А тази патка Кристалина трябва да бъде лишена от българско гражданство за предателство към Родината и подкопаване на и без това никаквия ни имидж и осъдена !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се